Amerikanen willen geen homo reclame + filmpje.De Amerikaanse omroep CBS wil tijdens de Super Bowl, de finale van het American football, geen reclame van de Amerikaanse homo relatie website ManCrunch uitzenden. Een controversieel anti-abortusspotje van het homofobe Focus on the Family wordt echter wel door CBS uitgezonden.

ManCrunch.com beschuldigt CBS van regelrechte discriminatie. In de reclamespot bekijken twee mannen samen een wedstrijd, om elkaar vervolgens hartstochtelijk te zoenen. CBS noemt financiŽle redenen, interne richtlijnen en gebrek aan reclame zendtijd als redenen voor de afwijzing. Maar volgens de makers van het spotje heeft CBS nog voldoende reclametijd beschikbaar en noemen de zender discriminerend en homofoob.

Een anti-abortuscommercial van de homofobe organisatie Focus on the Family met Florida-quarterback Tim Tebow zal echter wel gewoon door CBS uitgezonden worden. Terwijl de reclamerichtlijnen van CBS uitdrukkelijk het uitzenden van commercials met een 'controversiŽle' politiek-maatschappelijke inhoud uitsluiten. ManCrunch beschuldigd CBS daarom van het 'meten met twee maten'.

Ook GLAAD - de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - is tegen die beslissing van CBS in actie gekomen. In 2004 werd namelijk een commercial van de United Church of Christ (UCC) - waarin deze kerk duidelijk maakt open te staan voor alle gelovigen, waaronder ook holebi's en transgenders - door CBS juist op grond van die richtlijnen geweigerd.

CBS weigerde dit jaar overigens ook een reclame van GoDaddy.com. Opvallend is dat het daarbij gaat om een commercial met een gay-knipoog - het internetregistratiebedrijf komt altijd met licht gewaagde reclames om de aandacht te trekken. De SuperbowlĖuitzending op zondag 7 februari staat garant voor torenhoge kijkcijfers en dus hoge reclame-inkomsten. CBS vraagt tot 3 miljoen dollar voor dertig seconden reclame.

Bekijk het verboden filmpje: Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlands bedrijf weigert holebi-handdoeken te drukken.
Amerikaanse krant weigert holebi aankondigingen te plaatsen.
Modern Warfare Game onder vuur wegens homofobe reclame.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 February, 2010 en 3272 keer gelezen.Reageer op dit bericht: