Amerikaans Transman-koppel haalt het nieuws met zwangerschap.CaliforniŽ. Weer is er een transman zwanger. Dit keer gaat het over de 30jarige Scott Moore (foto L), die volgende maand zou moeten bevallen. Het is op korte tijd de derde transseksuele man die gaat bevallen. De eerste was de Amerikaanse Thomas Beatie die in juni 2008 beviel van een eerste kind en een jaar later beviel van hun tweede kind.

De tweede transman die een zwangerschap aankondigde was een Spanjaard die zwanger was van een jongenstweeling. Deze zwangerschap liep mis.

Nu is het de beurt aan Scott en zijn echtgenoot Thomas (foto R) die al twee kinderen geadopteerd hebben. De kinderen waren van Thomas zijn eerdere relatie met een vrouw, die ondertussen overleden is. De twee mannen zijn beide geboren als vrouw.

Thomas heeft een volledig geslachtsverandering ondergaan. Scott heeft slechts een gedeeltelijke geslachtsverandering ondergaan, omdat hij een volledige niet kon betalen. Hij heeft zijn vrouwelijke voortplantingsorganen behouden.

Het koppel ontmoette elkaar tijdens een ontmoeting voor transmannen in 2005. In 2007 begonnen ze een relatie en beslisten om een jaar later te gaan voor een baby via kunstmatige inseminatie. De baby zal de naam Miles krijgen. Het koppel is wettelijk gehuwd, omdat Scott nog steeds een vrouwelijk geboortecertificaat heeft.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 January, 2010 en 8670 keer gelezen.Reageer op dit bericht: