Extreem homofobe bisschop is nieuwe aartsbisschop van BelgiŽ.Paus Benedictus XVI heeft de zeer conservatieve en homofobe Naamse bisschop Andrť-Mutien Lťonard tot de nieuwe aartsbisschop van BelgiŽ benoemd. Zijn aanstelling zorgt voor veel consernatie en verbijstering bij onze Belgische bisschoppen.

De keuze voor Lťonard is groot omdat hij nooit zou zijn opgenomen in de kandidatenlijst die door de pauselijke nuntius in BelgiŽ aan Rome werd overgemaakt. Tot vlak voor de heiligverklaring van Damiaan kreeg het Belgische episcopaat de verzekering dat de Brusselse hulpbisschop Jozef De Kesel kardinaal Danneels zou opvolgen. In kerkelijke kringen bestaat nu meer dan ooit de indruk dat de benoeming van Lťonard door Benedictus XVI werd opgelegd, tegen zijn raadgevers in.

Die pauselijke beslissing wordt nu duidelijk aangevoeld als een openlijke terechtwijzing voor het in de ogen van het Vaticaan al te zwakke optreden van Godfried Danneels en voor het feit dat de kardinaal meteen na de pausverkiezing van Benedictus XVI openlijk had getwijfeld aan de gegrondheid van die keuze.

Al in 2007 kwam Lťonard in ons nieuws na zijn homofobe uitspraken in de media. Daarop werd hij aangeklaagd maar in 2008 werd hij buiten vervolging gesteld inzake zijn extreme homofobische uitspraken.

Eerder kon je bij ons lezen:
Paus zet homo-bisschop uit ambt.
Wereldwijde actie tegen uitspraken paus over homoseksualiteit.
Namen: Homofobe bisschop buiten vervolging gesteld.


Bron: knack.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 January, 2010 en 5785 keer gelezen.Reageer op dit bericht: