Nederlandse homo burgemeester onder vuur door regerings partij.Den Helder, Nederland: De feestelijke officiŽle benoeming van de nieuwe burgemeester van Den Helder wordt overschaduwd door felle kritiek en homofobie. Koen Schuiling (foto) van de VVD werd voorgedragen door een vertrouwenscommissie onder voorzitterschap van CU'er Willem Koning. De feestelijkheden worden wat bedorven door de interne kritiek, want de ChristenUnie wordt verweten te hebben meegewerkt aan het benoemen van een homo burgemeester.

'Den Helder krijgt een homo-burgemeester. Gods oordelen zullen niet mals zijn', aldus ene Frans Zegers dit weekeinde in een mail aan het Reformatorisch Dagblad. 'Dat de zogenaamde ĎChristenUnie instemde met deze man maakt hen tot vijand van God', aldus Zegers. En zo volgden er nog wel meer onfraaie commentaren.

Volgens jitske Biersteker, CU-fractievoorzitter in Den Helder was de ChristenUnie niet op de hoogte van Schullings 'persoonlijke leefomstandigheden' en stelde de partij vooral zijn bestuurlijke kwaliteiten centraal. Hij voldeed niet enkel aan de profielschets maar is ook iemand die stimuleert, inspireert en mensen bij elkaar weet te brengen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlandse regeringspartij wil geen lesbienne op kieslijst.
Nederlandse politici verdedigen ontslag homo leraar.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 January, 2010 en 3507 keer gelezen.Reageer op dit bericht: