Nieuwjaars homohuwelijken in vijfde Amerikaanse staat.Verenigde Staten: De Amerikaanse staat New Hampshire is vandaag de vijfde staat waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. Omdat te vieren zijn er meteen na middernacht en later tal van homo's en lesbiennes die in het huwelijksbootje stappen.

In 2008 voerde New Hampshire al partnerregistraties in voor homo's en lesbiennes, daarvan maakten tot nu toe 809 koppels gebruik. En vandaag gaat de Amerikaanse staat een stapje verder met de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

29 lesbische koppels en 11 homo koppels gingen al in ondertrouw, wat mogelijk was sinds oktober vorig jaar. En meteen na afgelopen middernacht stappen de eerste koppels in het huwelijksbootje. Honderden familieleden en ook reeds gehuwde homo's en lesbiennes uit andere Amerikaanse staten wonen de plechtigheden bij.

In de Verenigde Staten mogen homo's en lesbiennes nu trouwen in 5 van de ruim 50 staten. Deze zijn: Massachusetts, Vermont, Iowa, en Connecticut. In maart 2010 zullen homo's en lesbiennes ook kunnen trouwen in Washington DC, die daarmee de zesde staat zal worden waar het huwelijk is opengesteld.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 January, 2010 en 3688 keer gelezen.Reageer op dit bericht: