JAAROVERZICHT Binnenlands nieuws + foto's.

Het is weer tijd voor het jaarlijkse nieuws overzicht.
Binnenlands nieuws - 2009.
Klik onderlijnde (link) om meer te lezen.
Gesorteerd per maand van oud naar nieuw (dus het laatse bericht v.h jaar staat helemaal onderaan).
Veel leesplezier.

- We begonnen ons binnenlands nieuws met het verhaal van Jan hij huwde een vrouw om er bij te horen.- Presentatrice Alexandera Potvin won begin dit jaar een Radio Award.- Ook slecht nieuws aan het begin van het jaar, homo's in Antwerpen beroofd door lifters via homo dating.- Zanger Koen Crucke bekende dat zijn seksleven leed onder zijn eetverslaving.- Sinds deze maand is er een E-leernetwerk holebi en onderwijs online gegaan, gelanceerd door het kenniscentrum seksuele diversiteit in het onderwijs.- Actrice Francesca Vanthielen speelde een lesbienne in de vtm soap LouisLouise.- Een Belgisch homo koppel uit Brussel is deze maand eindelijk op de adoptie wachtlijst geraakt.- Naar jaarlijkse gewoonte werden in Antwerpen de Homofolie en Homofobie prijzen uitgereikt.- Ex-kandidaat deelnemer Toast Kannibaal Bram Bierkens kwam uit de kast als homo.- De populaire radiozender Stu Bru reikte voor het eerst de Roze Schoen uit.- Eind deze maand kondigde Open Vld holebi meter Katia Della Faille lesbisch vaderschapsverlof voor federale ambtenaren aan.- Vlaams schrijver Tom Lanoye werd in de bloemetjes gezet in Nederland.- Er werd deze maand ook een nieuwe organisatie geboren, het Kwadraat is er voor homo's en lesbiennes mét kinderen of met een kinderwens.- De holebifederatie kwam met een informatie pakket voor allochtone holebi's draaiboek in pdf format in het nieuws artikel.- We eindigde de maand met een onderzoek naar homofobie in Vlaanderen met onderzoeks resultaten waaruit blijkt dat Vlaamse jongeren niet zo dol zijn op holebi's.

- Verder was er ook nog: Aankondiging lesbi debat. En voorstelling nieuwste editie ZiZo.

- Deze maand begonnen we met het nieuws dat allochtonen een boete kunnen krijgen wanneer ze wegblijven van een holebi voorlichting bij een inburgerings curus. Dit kondigde Marino Keulen van Open Vld aan.- Open Vld minister Margriet Hermans ijverde met haar partij voor de stopzetting van homo tiener executies in Iran.- Dan was er ook nog het heugelijke nieuws dat Lins uit Mijn Restaurant liet weten dat ze zou gaan trouwen met haar vriendin.- De Belgische fotograaf François Matthys moest voor de rechter verschijnen in India op beschuldiging van pornografie terwijl het om gewone naakt foto's van homo's ging. Maar enkele dagen later werd hij vrijgesproken.- Q-Music dj Nathalie Delporte beviel van een dochtertje. Nathalie en Ilse zijn dolgelukkig met hun eerste kindje.- In Gent kreeg een homo 30 jaar gevangenisstraf wegens het vermoorden van zijn vriendje.- Enkele dagen later werd er een verdachte opgepakt in de zaak van de vermoorde homo peetvader in Brussel.- Op Valentijnsdag kwam het nieuws dat in Gent de Flikken uit de kast kwamen als homo, voor meer roze op straat.- Het Centrum Gelijkheid van Kansen en de Holebifederatie lanceerde op Valentijnsdag de brochure discriminatie van holebi's wat is het en wat doe je eraan?- De holebifoon liet deze maand weten dat ze ook een discriminatie meldpunt worden.- Tragisch nieuws, een jonge lesbienne verloor het leven in een verkeersongeval toen ze naar huis keerde van een holebi fuif.- Open Vld senator Margriet Hermans ging dit keer een gevecht aan tegen de discriminatie van homo's als bloeddonor in ons landje.- Een dag later liet de partij N-VA weten tegen homo bloed en het homo bloedplan van Open Vld te zijn.- De bekendste holebi-bar uit Hasselt sloot deze maand zijn deuren.- Acteur Mark Tijsmans vertelde in een interview over zijn laatste Flikken seizoen.

- Verder was er ook nog: Student zocht holebi's. Nieuwe editie ZiZo.

- Begin van de maand was er de aankondiging van het Queer Symposium in Gent.


- Uit onderzoek blijkt dat er in het voorbije jaar slechts 53 adopties door homo of lesbische koppels zijn geweest. Het ging daarbij vooral om intrafamiliale adopties.- Daarna liet de holebifederatie weten dat dit komt omdat adoptie door holebi koppels in ons landje quasi onmogelijk is.- Sinds deze maand zijn transgenders opgenomen bij de Vlaamse holebifederatie.- Schrijver Herman Brusselmans liet weten dat reizen enkel iets is voor vrouwen en homo's.- Er kwam deze maand grote kritiek op de uitspraken van de paus over aidsbestrijding wereldwijd.- Volgens de holebifederatie heeft ons landje een Will Ferdy van de sport nodig.- Uit onderzoek blijkt dat online hulp in zes jaar tijd flink is gestegen.- Eind van deze maand werd een lesbisch koppel en een moeder aangehouden wegens moord op een bejaard koppel. Later werden ze opnieuw aangehouden omdat ze al eerder een moord pleegden.- De uitspraken van de paus werden deze maand door Kardinaal Danneels genuanceert in de media.- Diezelfde dag lieten zes politieke partijen weten tegen de uitspraken van de paus te zijn.- Eind deze maand kwam er de voorstelling van relatiebureau Ohana Elite voor holebi's met standing.- En als laatse berichte deze maand was er een rapport over homofobie en transfobie in Europa gebracht door de Vlaamse holebifederatie.

- Verder was er ook nog: Aankondiging holebi's op Gentse feesten. Prijzen te winnen via mannensite. Aankondiging holebi personage in vtm reeks Yes. Enquete oudere holebi's. Aankondiging holebi Symposium te Gent. Student zocht holebi's. Voorstelling nieuwe editie ZiZo.

- In Brussel werd een politie agent betrapt op seks met een minderjarige jongen.- Vlaamse holebi's lieten weten boos te zijn inzake een toeristische campagne van Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Meetjesland.- Uit onderzoek bleek dat er slechts 5 procent homo/lesbi scheidingen zijn in ons landje, een groot contrast met heteroseksuele koppels.- Uit een anderzoek bleek dan weer dat meer holebi jongeren dan hetero jongeren zelfmoord plegen in ons landje.- Deze maand was er een ook nog een campagne van sensoa waarin homo's en biseksuele mannen werd opgeroepen zich te laten vaccineren tegen hepatitis B.- Voor het eerst zat er een lesbische vrouw in het vtm programma Boer Zoekt Vrouw.- Vlaams zanger Tom Helsen kuste een andere man, plus filmpje.- Niemand minder dan actrice Joke Devynck zal gaan schitteren in de verfilming van de monstertrilogie van Tom Lanoye.- Open-Vld senator Margriet Hermans kwam op voor holebi's in Irak.- Na heel wat gedoe ging homo priester Rudy Borremans opnieuw aan de slag als priester-aalmoezenier.- Eind van deze maand kwam het nieuws dat zangeres Yasmine en haar echtgenote Marianne gingen scheiden.

- Verder was er ook nog: Oproep holebi's gezocht voor reality-programma The Block. Aankondiging feest in Gent en Oostende. Oproep homo en lesbi ouders gezocht. Oproep homo's laat je vaccineren. Aankondiging holebi week. 20 jaar holebi' in Leuven. Rainbow Pride in Brugge. Oproep hulp aan student. Voorstelling nieuwe edities Magneet en ZiZo.

- De maand begon met het nieuws over de beloftvolle wielrenner Koen Vandeput die op achtien jarige leeftijd dood werd aangetroffen in een jurk.- Uit een onderzoek van Klasse bleek dat holebi's worden doodgezwegen op Vlaamse scholen.- Het Centrum Gelijke Kansen Beleid had het deze maand over Holebi's, gender, flexen, players en metroseksuelen het onderzoek bracht het discours van jongeren over gender en holebiseksualiteit in kaart.- Er kwam een Vlaams charter tegen homofobie in de sportwereld.- In Brugge wapperde enkele Regenboogvlaggen, symbool van holebi's trots in de stad.- Deze maand trokken allochtone holebi's met een tentoonstelling naar het Vlaamse parlement.- De stad Oostende liet weten een oog te hebben voor holebi's, en dus erg holebi-vriendelijk te zijn.- Een Waalse homo polilticus stapte als eerste Belgische politieker openlijk in het huwelijksbootje.- Dit jaar trok de jaarlijkse Belgische Gay Pride parade slechts 20.000 mensen naar Brussel.- Hernieuwde discussie, Vlaamse homo's lieten weten boos te zijn omdat ze geen bloed mogen geven.- De partij Groen! liet weten te blijven ijveren voor gelijke kansen voor holebi's.- Het magazine eos liet weten hoe de holebi is ontstaan vanwaar komt het woord? enzovoort...- Een lesbisch koppel liet weten dat de makers van het vtm programma 'Mijn Restaurant' geen holebi koppels wilden.- Na een zwaar ongeval te Antwerpen kregen twee lesbische meisjes te horen dat ze allebei hun kunstbeen moeten terug geven omdat deze door de verzekering niet gedekt worden.- De Vlaamse holebifederatie bracht de brochure oog voor seksuele identiteit uit die gericht is op hulpverleners en gaat over holebi's.

- Deze maand was er ook nog: Aankondiging voor NaviGAYtion. Aankondiging Candlelight Memorial Day. Aankondiging Internationaal holebi feest. Voorstelling van de nieuwste editie van ZiZo en van de Magneet.

- Deze maand begon met het slechte nieuws dat het aantal hiv besmettingen op een historisch hoogtepunt zijn gekomen in ons landje.- Meteen daarop liet Open Vld senator Margriet Hermans weten dat er meer aandacht moet komen voor homo's en hiv.- Opnieuw slecht nieuws, Belgische prof voetballers blijken massaal homofoob te zijn.- Het verongelukte Antwerpse lesbische koppeltje blijkt na een hoorzitting onschuldig te zijn inzake hun ongeval.- Vlaams acteur Timo Descamps kwam samen met zijn vriendje uit de kast.- Een postief nieuwsje vanuit de voetbalwereld van doelman Geert De Vlieger die als één van de weinig liet weten: geef mij maar een homo die veertig goals maakt, waarmee hij dus zegt ik ben geen homofoob.- De holebifederatie kwam daarop met een plan om homofobie te bestrijden in de voetbal- en sportwereld.- Er was ook het spijtige nieuws dat de stad Antwerpen waarschijnlijk geen geld heeft voor de holebi spelen in 2013.- Vrt-journalist Bart Verhulst schreef een blog over homo's en voetbal.- De levenspartner van Koen Crucke werd opgenomen in het ziekenhuis.- Op 25 juni kwam het droevige nieuws dat zangeres Yasmine op de leeftijd van 37 jaar uit het leven is gestapt. Vlaanderen ging in diepe rouw.- In Hasselt werden negen homofoben veroordeeld wegens het overvallen en aanvallen van enkele homo's.- De ex-echtgenote van Yasmine, Marianne Dupon stortte in na het vernemen van het nieuws over haar ex die uit het leven stapte.- De Vlaamse holebifederatie kondigde eind deze maand met trots zijn nieuwe naam aan.

- Deze maand was er ook nog: Een student die op zoek ging naar holebi's. Aankondiging voorstelling over allochtone holebi's. Aankondiging dag voor homo en lesbische ouders en hun kids. En de voorstelling van de nieuwe ZiZo.

- In een klein West-Vlaams dorpje werd er begin deze maand een homo huwelijk voltrokken.- Na het nieuws eind vorige maand over de dood van Yasmine kwamen haar ouders en die van haar ex dichter tot elkaar. Later Presentatrice Martine Prenen nam het op voor Marianne, de ex van Yasmine die in de media werd beschuldigd v.d dood van Yasmine. En enkele dagen later kwamen Honderden Yasmine fans samen voor een emotioneel afscheid.- Uit Brussel kwam het nieuws dat een homo en lesbisch koppel samen een kindje gingen maken.- De media storm rond de dood van Yasmine bleef waaien, de ouders van Marianne Dupon de ex van Yasmine kregen haatbrieven. Later kwam het bericht: De moeder en zus van Yasmine gingen een openhartig gesprek aan met de media. Daarin waren ze niet mals voor Marianne Dupon. En Tele-onthaal liet een andere kant van Vlaanderen zien inzake de dood van Yasmine wiens echte naam Hilde Rens was.- Midden deze maand lieten Vlaamse holebi's weten blij te zijn met het nieuwe Vlaamse regeerakkoord.- Zangeres en presentatrice Hadise liet weten dat ze privé geen holebi's kent.- De Eerste openlijke bekende homo van Vlaanderen: Will Ferdy gaat een rolletje krijgen in de film: My Donna.- Via de veilingssite Ebay werd een doodsprentje v. Yasmine verkocht voor 664 euro.- Vlaamse homo en bi mannen werden deze maand gewezen op de gevaren van orale seks.- De stad Antwerpen liet weten ook holebi's op city-trip te willen lokken.- Zangeres Kate Ryan promote holebi Antwerpen in Kopenhagen.

- Verder was er deze maand ook nog: Een aankondiging voor deelname jaarlijkse holebi poëzie- en fotografiewedstrijd. En de voorstelling van de nieuwe editie van ZiZo.

- Begin deze maand liet de moeder van Yasmine weten dat ze vermoede dat er die fatale dag iets gebeurd was in het leven van haar dochter, die zichzelf in juni van het leven had benomen. Later kwam ze opnieuw in het nieuws, ze zou haar kleindochter niet mogen zien.- Vlaams acteur Bram Bierkens stelde de media zijn vriendje voor.- Vrolijker nieuws kwam van Alexandra Potvin die liet weten dat ze gaat trouwen met haar vriendin.- De jaarlijkse Rode Kruis campagne ging weer van start, maar Vlaamse homo's mogen nog steeds geen bloed geven.- Begin deze maand bleek dat zangeres Yasmine drie dagen voor haar dood een rechtszaak had verloren. En de ex van Yasmine Marianne Dupon sprak voor het eerst en het laatst met de media.- Sterren op de Dansvloer jurylid Davy Brocatus liet de media weten dat hij en zijn vriend samen zijn ontslagen in een verschillende job.- De media aandacht rond de dood van Yasmine bleef duren. Anne De Batselier & Martine Prenen vielen openlijk Marianne Dupon, de ex van Yasmine aan.- Een Belgisch gsm bedrijf werd aangeklaagd wegens homofobie in hun reclame campagne.- De VRT liet weten geen uitzending meer te maken van zo is er maar één dat vroeger werd gepresenteerd door Yasmine.- Presentator Walter Capiau viel Hit The Road-presentator Udo aan.- In Mechelen werden door de politie drie vrijende mannen aangehouden omdat ze in het openbaar een potje trio seks hadden.- De Vlaamse overheid liet weten dat lesbisch ouderschapsverlof vanaf nu deels geregeld is.- En in weekblad Humo kwam Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet uit de kast als homo.

- Verder was er deze maand ook nog: De website van het Antwerpse Roze huis in een nieuw kleedje. Een oproep voor holebi's om te getuigen in de media. Aankondiging laatste seizoen The L Word. En de voorstelling van de nieuwe ZiZo.

- Meester-decorateur Pieter Porters liet weten dat hij en zijn vriendje uitelkaar zijn gegaan.- Na het Humo interview vroegen Vlaamse holebi's zich af of minister Pascal Smet zelf ook bloed geeft terwijl dat als homo verboden is in ons landje.- Debat homo bloed minister: Onkelinx moet maatregelen nemen inzake het bloedverbod voor homo's en mannen die seks hebben met mannen.- In weekblad Humo stond begin deze maand een artikel over een boek over bekende homo's uit eigen land en uit Nederland, we brachten samen met Humo een voorproefje van het boek: Mannenliefde.- In Boer Zoekt Vrouw zat voor het eerst een lesbische boerin een samenvatting van het interview met weekblad Dag Allemaal. Later was er nog het bericht over een gedupeerde die de lesbische boerin Conny waarschuwde inzake een van de kandidaten die corrupt zou zijn.- De Vlaamse overheid liet weten liever geen lesbienne te zien in het programma Boer Zoekt Vrouw.- De Vlaamse afdeling van Amnesty kwam op voor holebi's in Litouwen.- Volgens Marcel Vanthilt is het weekblad Dag Allemaal mee schuldig aan de dood van zangeres en presentatrice Yasmine.- Een lesbisch koppeltje ging de criminele toer op in Hasselt maar ze liepen wel tegen de lamp.- Uit een onderzoekje van de politie bleek dat ruim 918 politie mensen een kijkje namen in de privé gegevens van de in juni overleden zangeres Yasmine.- De Antwerpse politie viel met veel machtsvertoon een homo-bar binnen.- Uit een onderzoekje bleek dat men in ons landje ook aan Pozzing of Barebacking doet, zowel hetero's als homo's zouden het doen.- Eind van deze maand kwam het nieuws dat radiopresentatrice Evi Geysels en haar vriendin Lins uit Mijn Restaurant uit elkaar gaan omdat Lins valt op een andere bekende Vlaamse.- Zanger Koen Crucke liet weten dat hij doodsbang was zijn vriend te verliezen toen die ernstig ziek bleek.- Uit een onderzoekje bleek dat Franse homo's Belg willen worden om in ons landje te kunnen trouwen.- De nieuwe roman Sprakeloos van Tom Lanoye werd voorgesteld in de pers, een samenvatting uit weekblad Knack.

- Verder was er deze maand ook nog: Een uitnodiging van allochtone holebi's voor een filmvoorstelling. Aankondiging familiedag holebi-ouders en kids. En de voorstelling van de nieuwe ZiZo.

- De holebifoon kreeg deze maand een bekende peter.- Jef Neve, soundtrack de helaasheid der dingen weekblad Humo sprak met hem.- Vlaanderen in Rouw, Felice Dré Steemans overleden. Ook holebi's waren in rouw. En vele vrienden en collega's namen afscheid van deze warme man. Er was ook nog het bericht dat Felice zelf zijn eigen begrafenis had samen gesteld. Dé uiteindelijke begrafenis was triest en vrolijk tegelijkertijd.- Een lesbisch postbode koppeltje liep tegen de lamp in Hasselt en werden veroordeeld.- Een specifieke homo advertentie werkt, want een Vlaamse meubelzaak kreeg nadien meer klanten over de vloer.- Niet lang na de begrafenis van Felice dook er een felice hater op die een flitspaal en enkele verkeersborden roze schilderde en daarbij ook homofobe boodschappen schreef.- 40 Belgische bedrijven deden mee, de winnaar van de
Rainbow Award werd bekend gemaakt.- Waarom houden Vlaamse holebi's van ABBA? een student zocht het uit.- Een nieuw homo magazine dat nog moet verschijnen, liet weten dat ze een homo voetballer op de cover willen van hun eerste nummer.- De actie Vlaamse holebi's brei een sjaal haalde de Amerikaanse pers.- Een 18-jarig lesbisch moslim meisje uit Antwerpen overleed na een duiveluitdrijving omdat ze lesbisch was.- De Belgische docu For this is my Blood, die werd getoond tijdens het holebi-filmfestival in Leuven kwam met een oplossing inzake het homo bloed verbod in ons landje.

- Verder was er deze maand ook nog het Holebifilmfestival, het Pinkscreen holebi filmfestival. Aandacht voor Wereldwijde Transgenderdag ook in ons landje. En de voorstelling van de nieuwe ZiZo.

- Open Vld senator Bart Tommelein zette zich deze maand samen met zijn partij in voor holebi's in Oeganda.- De Europese holebi & trans koepel (ILGA-Europe) liet weten volop voor holebi asielzoekers te gaan.- De ouders van de overleden lesbische moslima werden deze maand aangehouden. Enkele dagen later kwam het bericht dat de moslim gebedslezer blijft aangehouden.- De Hasseltse Erotica beurs zette de overleden Felice op zijn affiches.- Vlaams acteur Timo Descamps liet deze maand weten dat hij gaat samen wonen met zijn vriendje.- Zanger Koen Crucke vertelde deze maand over homofobe jongeren, de liefde en meer.- Anja Rens, de zus van Yasmine liet weten dat ze van plan is een eerbetoon te houden voor haar overleden zus.- Vlaamse lesbiennes zijn bang om uit de kast te komen, een gesprek met Jill en Joke.- Deze maand was er ook lesbisch ouderschap een gesprek met Nele en Sophie.- Een oproep aan mannen die vrijen met mannen een belangrijke bangelijke boodschap.- In Mechelen kreeg een homo moordenaar slechts vijf jaar gevangenisstraf.

- Verder dezez maand was er ook nog: Flair op zoek naar een toffe homo voor een foto shoot, ze zochten ook een toffe lesbienne voor een dating rubriek. Aandacht voor Wereld Aids dag met een belgische BV actie. En de Lesbienne Week en de Lesbienne Dag gingen ook deze maand door. En tot slot was er natuurlijk ook nog de voorstelling van de nieuwe ZiZo.

- Onderzoek: niet elke Vlaamse homo vrijt onveilig.- Het was dit jaar het jaar van Google en Yasmine dat blijkt uit resultaten van de zoekrobot Google zelf.- Begin deze maand kwamen er cijfers rond het homo en hetero huwelijk.- Een Belgisch homo koppeltje werd deze maand schuldig bevonden aan schriftvervalsing om te kunnen trouwen.- Open Vld senator Jean-Jacques De Gucht liet weten meemoederschap bij lesbische koppels te willen realiseren.- Een Vlaamse holebi actie, die de pers haalde in Amerika, bracht meer dan 4500 euro op.- Uit Gent kwam het nieuws dat een hetero man een homo beschuldigde van verkrachting in de gevangenis.- Holebi-magazine ZiZo bracht het 100ste nummer uit, reden voor feest en veel prijzen.- Deze maand eisten Vlaamse holebi's vijf minuten politieke moed voor lesbisch ouderschap.De resultaten van het eerste Transgender onderzoek was erg confronterend.Vlaams senator Bart Tommelein van Open-Vld veroordeelde Litouwen inzake homo's en lesbiennes.Dossier homo ouderschap in Belgie, een gesprek met Jarko en Jos.Eind deze maand was er een doorbraak in de zaak van de lesbische moslima uit Antwerpen die eerder onder verdachte omstandigheden om het leven kwam.Na een korte breuk zijn Lins uit Mijn Restaurant en radiopresentatrice Evi Geysels terug samen.De nominaties voor de jaarlijkse homofobie en homofolie prijzen werden eind deze maand bekend gemaakt.Anja Rens, de zus van Yasmine blikte terug op een zwart jaar.

Lees ook Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier.
EN
Lees ook Jaaroverzicht Showbizz nieuws: Klik hier.

The End.

Dit bericht is gepost op 31 December, 2009 en 8571 keer gelezen.Reageer op dit bericht: