Pepsi verslikt zich in homofobe reggae artiest.Na een golf protesten heeft frisdranken gigant Pepsi zich verontschuldigd voor de sponsoring van de jamaicaanse reggae artiest en zanger Beenie Man, die in zijn liedjes oproept homo's en lesbiennes te vermoorden.

Tijdens zijn concert op 5 december, gesponsord door Pepsi, zong Beenie Man, die van oorsprong uit Oeganda komt, het lied Mi Nah Wallah waarin hij oproept alle homo's de keel door te snijden. Oeganda staat bekend om zijn uiterst vijandige houding tegenover homo's, op de homoseksuele daad staat zelfs de doodstraf.

Het protest werd in gang gezet door diverse homobewegingen zoals Change.org, de Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) en OutRage!

Nadat een golf van protest over PepsiCo heen spoelde, besloot de frisdrankenproducent excuses aan te bieden. Daarbij werd gesteld dat de Oegandese vestiging niet op de hoogte zou zijn geweest van de homohaat die door Beenie Man wordt verspreid.

De reggae zanger heeft verschillende songs waarin hij oproept homo's en lesbiennes met geweld om te brengen. In Bad Man Chi Chi Man wenst hij 'flikkers' (scheldwoord voor homo) de dood toe en stelt hij dat veel mensen met plezier de gevangenis zouden ingaan om dat doel te bereiken. In het liedje Han Up Deh zingt hij: 'Hang lesbiennes op met een lang touw'. En in zijn grootste hit: 'Batty Man Fi Dead' (Homo's verdienen de dood), zingt hij: 'Als je kont neukt, verdien je de kogel'.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homofobe zanger (Buju Banton) praat met holebi's.

Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 10 December, 2009 en 2012 keer gelezen.Reageer op dit bericht: