Vlaamse holebi actie Knitting Against Aids bracht al meer dan 4500 euro op.Het Knitting Against Aids project bracht tot nu toe meer dan 4.500 euro op (en men verwacht nog meer). Het project kwam eerder al in ons nieuws toen het de Amerikaanse pers haalde. Het Knitting Against Aids-project van Het Roze Huis Antwerpen i.s.m. Designers Against Aids, Sensoa en Çavaria.

Tot nu toe is de opbrengst maar liefst 4.588,82 euro. Het geld gaat naar aidsprojecten in binnen- en buitenland. Verder neemt het Roze Huis met de opbrengst het peterschap op van de Zuid-Afrikaanse aidswees Nontando Dladla (13j) op zich en ondersteunt ze het Geef-Om-Aidsfonds van Sensoa en Designers Against Aids. (Je kan nog sjaals kopen zie verderop).

Roze Huis Persbericht:
Met ‘Knitting Against Aids’ – ‘Breien tegen Aids’, een initiatief van Het Roze Huis i.s.m. Sensoa, Çavaria en Designers Against Aids, verzamelden we in Het Roze Huis zelfgebreide sjaals. ‘Knitting Against Aids’ kende een immens draagvlak: behalve de eigen vrijwilligers, breiden ook scholen, dienstencentra en andere organisaties mee. Via Designers Against werden modeontwerpers betrokken en vonden ook buitenlandse zelfontworpen sjaals hun weg naar Antwerpen.

Sjaalverkoop Take Care Week
De sjaals werden van 23 tot 30 november, tijdens de Take Care Week, door vrijwilligers van Het Roze Huis verkocht in de Antwerpse Stadsfeestzaal. De netto-opbrengst van die verkoop bedraagt 3.634,67 euro en wordt verdeeld over het Geef-Om-Aidsfonds en Designers Against Aids.

Sjaalverkoop op WereldAidsDag resulteert in peterschap van Zuid-Afrikaans aidsweeskind.
Tijdens het WereldAidsDag-Concert in De Roma, een benefiet t.v.v. Sprinkle vzw, die zich inzet voor de Zuid-Afrikaanse aidswezen, verkochten opnieuw vrijwilligers van Het Roze Huis sjaals van de Knitting-Against-Aids-actie. Ook de aidswezen zelf en sympathisanten van Sprinkle hadden heel wat (soms schots en scheve) sjaals gebreid. Hier haalden we netto 954,15 euro op voor de organisatie. We zetten onze steun om in een concreet peterschap. Dankzij onze actie kunnen we het peterschap van Nontando Dladla, een dertienjarig meisje en aidswees, op ons nemen.

Toch nog een laatste kans om sjaals te kopen!
Omwille van het enorme succes, plannen we nog een laatste verkoopsgolf. Van 19 t/m 24 december vind je ons op de kerstmarkt in de Antwerpse Stadsfeestzaal op de Meir. We verkopen er dagelijks van 10u tot 18u. Op 24 december houden we er om 16u mee op.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vlaamse Holebi's brei een sjaal actie haalt Amerikaanse media.
Mannen-Jongens die vrijen met Mannen-Jongens, Opgelet!!!
Holebi's...brei eens een sjaal, doe mee...


Bron: Email aan holebi.info van hetrozehuis.

Dit bericht is gepost op 09 December, 2009 en 2043 keer gelezen.Reageer op dit bericht: