Gerard Joling en Gordon terug naar de Toppers.Nederland: De Toppers, het is een ware soap geworden. In 2008 verliet zanger Gerard Joling het top trio en recent stapte ook zanger Gordon op. Maar ondertussen is het weer allemaal koek en ei en keren zowel Joling als Gordon begin 2010 terug bij de Toppers. Dat maakte het management van de groep zopas bekend.

Anno 2005 begonnen zangers Gerard Joling, René Froger en Gordon (foto 1) als grap aan De Toppers. Ze deden dit naar aanleiding van de concerten, die Froger in 2004 in de Amsterdamse Arena gaf, en waar Joling en Gordon een gastoptreden hadden. Al snel groeide het trio uit tot een waar succes met uitverkochte concertzalen.

In 2008 stapte Gerard Joling op na onenigheid met zender SBS6 over de realitysoap De Toppers op weg naar Moskou bij de TROS, en na ruzie met zanger en collega Gordon. In november van dat zelfde jaar werd Joling vervangen door Jeroen van der Boom (foto 2). In september van dit jaar stapte Gordon op, naar eigen zeggen wegens aanhoudende negatieve publiciteit.

Omdat zowel het publiek als de overgebleven Toppers (Jeroen en René) volgens het management van de groep niet de behoefte had aan 'weer' een nieuwe zanger, werden beide out-Toppers (Joling en Gordon) gevraagd om een comeback te maken. Jeroen hoeft niet te vertrekken want de Toppers zullen vanaf nu met vier (foto 3) aan de slag gaan in plaats van met drie. Hun eerste optreden volgt op 22 mei 2010 dat doorgaat in de Amsterdamse Arena.

Gerard Joling en Gordon hebben volgens de media hun ruzie weer bijgelegd. Officieel hebben alle Toppers een spreekverbod over eventuele inhoudelijke geschillen. Op die manier wil het management voorkomen dat de boel via de media escaleert, zoals in het verleden al meermalen is gebeurd.

Over het waarom Joling terug keert naar de Toppers doet hij niet moeilijk. 'Uiteindelijk gaat het om de poen," aldus de eerlijke zanger die trouwens een half miljoen euro zou hebben gekregen voor zijn terugkeer naar de Toppers. Collega Gordon zou maar 200.000 euro hebben gekregen hopelijk niet het begin van een nieuwe rel tussen de twee.

Verder blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws dat 67 procent van de Nederlanders de Toppers beu zijn, vooral het gedoe tussen Gordon en Gerard Joling loopt de mensen de spuitgaten uit. Dat onze noorderburen de Toppers beu zijn bleek al uit de laatste concerten, nu het bedrijfsleven niet meer zo diep in de geldbuidel tast, waren de kaartjes niet aan de straatstenen te slijten waardoor het aantal concerten moest verminderd worden. Het leverde bovendien de organisatie een verlies van 400.000 euro op.

Eerder kon je bij ons lezen:
Gordon is geen Topper meer.
Gerard Joling samen met Carlo Boszhard.
Songfestivalwinnaar met Toppers op het podium.
Vier miljoen Nederlanders zien Toppers sneuvelen.


Bron: holebi.info, Omroep Brabant, en Primeurjagers.nl

Dit bericht is gepost op 04 December, 2009 en 3976 keer gelezen.Reageer op dit bericht: