Boek Ramses Shaffy toch uit, herdenking, en begrafenis in besloten kring.De Vlaamse uitgeverij Witsand komt volgende week toch uit met een boek over Ramses Shaffy. Oorspronkelijk zou het boek op 8 december worden gepresenteerd in aanwezigheid van de chansonnier zelf. Die dag gaat nu de begrafenis door van Shaffy, die afgelopen dinsdag op 76-jarige leeftijd overleed ten gevolge van slokdarmkanker.

De uitgeverij wil het boek toch in de loop van volgende week uitbrengen, als een postuum eerbetoon. ''Dat hij de uiteindelijke verschijning niet meer meemaakt, vinden we heel wrang'', aldus een woordvoerster vandaag. ''Maar het boek is al klaar en Ramses was er zelf heel tevreden over. Hij heeft het eindresultaat zo goed als helemaal gezien.''

Shaffy werkte kort voor zijn dood nog mee aan het boek 'Jij bent me zo lief'. In de uitgave vertelt hij over zijn jeugd, zijn beginjaren als veelzijdig artiest, zijn successen en zijn samenwerking met onder andere Liesbeth List. Ook de schaduwkanten van de roem gaat hij niet uit de weg: zijn lsd-gebruik, zijn alcoholverslaving en zijn weinig gestructureerde leven. Rode draad door het boek zijn achttien liedjesteksten, die Shaffy beschouwde als zijn meest persoonlijke. Bij het boek zit een cd met die liedjes, vaak in zeldzame versies of opnames die nooit eerder openbaar zijn gemaakt.

Vanavond wordt Ramses Shaffy herdacht in Amsterdam met een dienst aan de Dijksgracht, de plaats waar in de jaren zeventig zijn woonboot lag. Fans zijn welkom vanaf 20:00 uur. Zanger Niels van der Gulik zal liedjes zingen, er zal wijn zijn en er wordt een kampvuur gemaakt. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zei dinsdagavond in De Wereld Draait Door dat er ook nog een officiŽle herdenking wordt georganiseerd in de hoofdstad. Waar en wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Vrijdag brengen zangers Gerard Joling en Beau van Erven Dorens ook een ode aan de overleden zanger in Popstars.

Op woensdag 8 december zal Shaffy in besloten kring worden begraven. Dat maakte zijn management zopas bekend. Waar de plechtigheid door gaat blijft geheim. Na de besloten uitvaart komt er wel nog een openbare bijeenkomst. "Om zijn leven te vieren," aldus het management. Een datum hiervoor is nog niet bekend.

Voor wie het rouwregister wil tekenen, Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlands zanger Ramses Shaffy overleden.
Eerste Nederlandse openlijke lesbische artieste overleden.
Seks terwijl Stephen Gately stervende was.
Ode aan Freddie Mercury is ware internet hit + filmpje.


Bron: nu.nl, nos.nl, blog.nl.

Dit bericht is gepost op 02 December, 2009 en 3150 keer gelezen.Reageer op dit bericht: