Nederlands zanger Ramses Shaffy overleden.Vandaag is op 76-jarige leeftijd zanger/cabaretier Ramses Shaffy overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. De beroemde chansonnier, acteur en levenskunstenaar woonde al een tijd in een verpleegtehuis, als gevolg van overmatig alcohol gebruik leed hij aan epilepsie en geheugenverlies.

Shaffy werd geboren in 1933 te Parijs, was de zoon van een Poolse gravin en een Egyptische diplomaat. Toen hij tuberculose kreeg kwam hij via een tante in het Nederlandse Utrecht terecht. Later studeerde hij aan de Amsterdamse toneelschool en debuteerde in 1955 bij de Nederlandse Comedie.

Rond 1960 reisde hij met zijn toenmalige partner Joop Admiraal naar Rome, in de hoop daar als acteur te worden ontdekt, toen dat uitbleef keerde het koppel terug naar Nederland. Admiraal overleed in maart 2006 op 68-jarige leeftijd aan een hartaanval.

In 1964 richtte Shaffy de cabaretgroep Shaffy Chantant op en werkte daarbij samen met pianist Louis van Dijk en Liesbeth List (foto rechts), met haar vormde hij jarenlang een onafscheidelijk artiesten duo. Bekende liedjes van hen zijn Pastorale en Cantate. In de jaren zestig en zeventig was Shaffy populair met hits als: Sammy, We zullen doorgaan, en Zing, bid, lach, werk en bewonder.

Na een rustige periode pakte hij in de jaren tachtig zijn carrière als acteur weer op. In 1993 schitterde hij als Don Quishotte in de musical ‘Man van La Mancha’ in het musicalgezelschap van Antwerpen. In 2002 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in 1967 en 2006 ontving hij een Edison.

Meer nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Eerste Nederlandse openlijke lesbische artieste overleden.
Seks terwijl Stephen Gately stervende was.
Ode aan Freddie Mercury is ware internet hit + filmpje.

Bron: blog.nl

Dit bericht is gepost op 01 December, 2009 en 3071 keer gelezen.Reageer op dit bericht: