Nederlands politicus geeft Coachinggoeroe aan wegens homofobie.Nederland: Eerder kon je bij ons lezen dat de Nederlandse Coachinggoeroe en presentator, ondernemer Emile Ratelband in weekblad Dag Allemaal liet weten dat homo's ziek zijn.

Ondertussen is er heel wat te doen in Nederland rond de uitspraken van Ratelband (foto). Amsterdams raadslid Michiel Mulder (PvdA) liet afgelopen vrijdag weten aangifte te doen tegen Ratelband wegens het discrimineren van homo's.

Ratelband zei in de Dag Allemaal dat homofilie een ziekte is en dat hij de kwaal zou kunnen genezen. Mulder is van mening dat met de uitspraken de grens wordt overschreden. "Het is te makkelijk om te roepen dat het hem alleen om de aandacht gaat," aldus Mulder. "Homo's ondervinden last van zulke uitspraken." Vooral de uitspraak dat homoseksualiteit zich zo ver in de maatschappij heeft genesteld dat het normaal wordt gevonden, gaat volgens Mulder te ver. "Wat mag wel en wat mag niet gezegd worden? Daarin moet de wet consequent worden toegepast," aldus het raadslid, dat anderen oproept om eveneens aangifte te doen.

De positiviteitsgoeroe Ratelband verklaarde recent dat Dag Allemaal leugens verspreidt. “Het is helemaal verkeerd weergegeven. Daar heb ik inmiddels al lang en breed met de redactie over gesproken. Er komt er ook een rectificatie aan, maar niemand heeft het geduld om daar op te wachten.”

Adjunct hoofdredacteur Bart Alleman van Dag Allemaal zegt dat hij geen rectificatie gaat plaatsen. "Zo zou ik het niet noemen. We publiceren in de volgende editie wel een stuk over de oproer die het in Nederland teweeg heeft gebracht, maar hij heeft absoluut gezegd dat homofilie een afwijking is die te behandelen valt.''

Emile Ratelband reageert verbolgen op het voornemen van Michiel Mulder om aangifte te doen. ''Waar was die splinterpartij van een PvdA toen groepen Marokkanen homo's in elkaar sloegen? Nergens. Dus één op één wel durven in te grijpen, maar als het om groepen gaat niet.''

Ratelband laat verder niet na om te verklaren wat dan wel besproken is tijdens het interview. “Ik heb nooit gezegd dat het een ziekte is. Omdat homo’s zich blijven onderscheiden met bijvoorbeeld gayfeestjes, bepaalde kleding en homocafé's discrimineren ze zichzelf. Zo zullen ze ook nooit integreren, net zoals sommige groepen Marokkanen.”

Het interview is opgenomen en de bandjes zijn in handen van Dag Allemaal, zo laat Bart Alleman weten. "Maar die geven wij onder geen beding uit. Dat doen wij nooit, dus nu ook niet.'' Ratelband zegt op zijn beurt dat er helemaal niks is opgenomen. “Dus ze doen allemaal maar. Als die Mulder aangifte wil doen, gaat hij zijn gang maar lekker. Laat ze maar komen.”

Ondertussen roept de holebi-belangenorganisatie het COC in Nederland op tot een boycot. Ze zijn van mening dat het Nederlandse bedrijfsleven Ratelband niet langer moet inhuren voor advies, peptalk of bedrijffeestjes. Volgens het COC is het dé manier om duidelijk te maken dat Ratelband met zijn beledigende uitspraken zo'n 50.000 Amsterdamse inwoners neerzet als abnormaal. Zijn homofobe uitspraken zijn discriminerend en beledigend jegens alle homo's en lesbiennes, en zijn bovendien een voedingsbodem voor negatieve gevoelens tegenover homoseksualiteit.

Ratelband heeft de kans gekregen zijn uitspraken terug te trekken, maar dat heeft hij zowel in een gesprek met Pauw en Witteman als in een radio interview met Radio TV Noord-Holland niet gedaan, sterker nog hij deed er nog een schepje bovenop. Volgens Ratelband in het radio intervieuw wordt je in Nederland strenger gestraft als je een homo in elkaar slaat dan als je een neger in elkaar slaat.

Het Nederlandse COC nodigde Ratelband uit voor een gesprek maar die gaf tot op heden niet thuis.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo's zijn ziek, zegt Nederlandse Coachgoeroe & presentator.

Bron: nu.nl en coc.nl

Dit bericht is gepost op 28 October, 2009 en 2327 keer gelezen.Reageer op dit bericht: