Vlaanderen rouwt, Dré Steemans (Felice) overleden.Afgelopen donderdagnacht is Vlaamse tv-presentator Dré Steemans, beter bekend als Felice, in zijn slaap overleden aan een hartaanval. Steemans was pas 55 jaar geworden.

Felice overleed in de nacht van donderdag op vrijdag na een zwaar hartstilstand. Jo Steutelings, zijn partner met wie hij al meer dan tien jaar samen was, trof hem dood aan in zijn slaapkamer. Een MUG-arts probeerde Steemans nog drie kwartier lang te reanimeren, helaas zonder resultaat. Steemans had donderdag nog een cardioloog bezocht omdat hij last had van een beklemmend gevoel in de borst. Na verschillende tests bleek er volgens de cardioloog niets ernstig aan de hand.

Steemans werd bekend door zijn Italiaanse alter ego Felice. Daarnaast presenteerde hij jarenlang 'Het Swingpaleis' bij de openbare omroep. Enkele jaren terug verhuisde Felice naar SBS Belgium waar hij programma's maakte voor VT4 en VIJFtv.

Felice begon zijn carrière in 1985 bij Radio 2 Omroep Brabant in het programma 'Het Genootschap' van Luk Saffloer met het typetje Felice Damiano. Hij presenteerde daarna de opvolger van 'Hoger Lager', een spelletjesprogramma dat gewoon 'Felice' heette en daarna deed hij de talkshow 'Incredibile'.

Naast het presenteren van 'Het Swingpaleis', een échte televisiehit was er ook nog Biebabeloela' en '1000 Seconden' met Herwig Van Hove. In 2006 stapte hij over naar BS Belgium. Daar presenteerde hij onder anderen 'Supertalent in Vlaanderen' en 'Can You Duet'. De laatste tijd had hij geen nieuw televisiewerk meer. De begrafenis zal plaatsvinden in intieme kring, zo wilde Dré Steemans het zelf.

Mee praten over dit onderwerp: Klik hier

Ook kon je vandaag bij ons lezen:
Felicé overleden, collega's nemen afscheid, het boek en zijn grote liefde.
Holebi's rouwen om Dré Steemans (Felicé).


Bron: tv-visie.be

Dit bericht is gepost op 09 October, 2009 en 6721 keer gelezen.Reageer op dit bericht: