918 politiemensen snuffelen in gegevens van Yasmine.Ruim 918 politiemensen hebben kort na de bekendmaking van de zelfdoding van zangeres en presentatrice Yasmine in politiedatabanken en in het rijksregister gesnuffeld naar de persoonlijke gegevens van Hilde Rens (echte naam van Yasmine).

De vooral vrouwelijke agenten werden daarvoor recent op de vingers getikt door de Operationele Informatiehuishouding van het Commissariaat-generaal van de politie. De agenten komen zowat uit alle Vlaamse politiezones.

In het gerechtelijk arrondissement Tongeren kregen vijf van de negen politiezones melding van onwettelijk gesnuffel in de gegevens van Yasmine. Aan de korpschefs van die zones werd gevraagd om een onderzoek in te stellen.

Politiemensen mogen enkel het rijksregister raadplegen als een onderzoek dat toelaat. Het gesnuffel in de gegevens van Hilde Rens kan leiden tot tuchtstraffen. Zo kunnen de betrokken politiemensen een tijdelijke toegang tot de politiedatabanken en het rijksregister worden ontzegd of zelfs overgeplaatst worden naar een andere dienst waar ze geen toegang hebben tot het rijksregister.


Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 18 September, 2009 en 7763 keer gelezen.Reageer op dit bericht: