Lesbisch koppel uit Hasselt gaat criminele toer op.Een lesbisch gehuwd koppeltje uit Hasselt steelt al jaren post, recent liepen ze tegen de lamp en vandaag eiste het openbaar ministerie twee jaar gevangenisstraf en een geldboete van 2.750 euro tegen het duo dat op grote schaal poststukken stal uit het sorteercentrum Antwerpen X.

Nancy P (36) en Godelieve L (44) stalen onder andere: gsm's, dvd's, spelletjes, juwelen, tickets voor Rock Werchter, verzamelmunten en postzegels. Ze verkochten de buit onder andere via eBay.

De feiten kwamen aan het licht na een intern onderzoek van de Post zelf, die tussen 2006 en 2008 ruim 464 klachten hadden ontvangen over pakjes die niet waar aangekomen bij de bestemmeling. Op 13 februari 2008 filmde een bewakingscamera hoe Nancy P een postpakket opensneed. Later bekende ze meteen dat ze samen met echtgenote Godelieve de diefstallen pleegde uit geldnood en ook wel een beetje voor de kick.

Over de omvang van het gestolen goed is men het niet eens. De vrouwen verklaaren zelf dat ze pas in februari 2007 met de diefstallen zijn begonnen, maar volgens de procureur waren ze toen al twee jaar bezig. Tot op heden konden 77 voorwerpen terug worden bezorgd aan de benadeelden, geschatte waarde ruim 9.571 euro. De procureur vroeg om de verbeurdverklaring van dat bedrag. De Post stelde zich burgerlijke partij voor een provisionele schadevergoeding van één euro. Drie gedupeerden vroegen samen 491 euro. Het vonnis volgt op 15 oktober.

Eerder kon je bij ons lezen:
Belgié: Lesbisch taartmoord koppel deed eerder al moordpoging.

Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 17 September, 2009 en 2128 keer gelezen.Reageer op dit bericht: