Allochtone holebi's nodigen uit...(28 en 30 Sept).Persbericht van Merhaba:
Premiere documentaire: Regenboogliefde met vreemde wortels? Open je geest en je aanpak!


Graag nodigen wij u uit op 29 en 30 september 2009 voor de première van: Regenboogliefde met vreemde wortels? Open je geest en je aanpak! : een documentaire met bijhorende brochure over de thema's : allochtone holebi's, holebi asielzoekers, onthaal en hulpverlening.

De documentaire film en brochure zijn werkinstrumenten bestemd voor een publiek van professionelen in het onderwijs, het socio-culturele-, sociale- en psycho-medische werkveld en intermediairen in de dienst-en hulpverlening.

Terwijl homoseksualiteit steeds minder een probleem lijkt, blijkt het nochtans nog steeds taboe. In talrijke landen leiden homoseksuelen een verborgen en dubbel leven in een maatschappij die hen amper duldt. Homo’s en lesbiennes staan onder zware sociale druk, krijgen te maken met pesterijen, soms met geweld en leven met de angst voor het verlies van wie hen dierbaar is. Homoseksualiteit wordt in vele culturen en godsdiensten als «tegennatuurlijk» beschouwd. Dit is één van de redenen waarom mensen met een etnische achtergrond of personen van vreemde origine het moeilijk hebben met hun homoseksuele gevoelens, deze niet durven te beleven en er al helemaal niet durven over te praten. Ook niet met begeleiders en hulpverleners.

Wij realiseerden deze brochure en documentaire met de bedoeling te informeren en te sensibiliseren over de meervoudige kwetsbaarheid van allochtone holebi’s en holebi asielzoekers. Via deze werkinstrumenten hopen wij het professionele werkveld inzicht te bieden in de verschillende contexten en tools aan te reiken voor een aangepaste begeleiding en hulpverlening.

Regenboogliefde met vreemde wortels? Open je geest en je aanpak! Op 29 september in Luik, op 30 september in Brussel.

PROGRAMMA EN INFORMATIE:

Praktische informatie en reservatie vóór 25 september 2009
Luik: Bevestiging van uw aanwezigheid : 04/220 01 17 of secretariat@cripel.be
Brussel: Bevestiging van uw aanwezigheid : 0488/572 574 of wadiproject@gmail.com

Op het programma:
- 9 :15 : onthaal
- 9 :30 : verwelkoming en voorstelling van de organisaties die het project dragen
- 9 :45 : voorstelling van het project door Catherine Gouffau
- 10 :00 : presentatie van de brochure en documentaire
- 10 :45 : pauze
- 11 :00 : debat in aanwezigheid van Malika saissi (Coördinatrice vrouwenorganisatie Caleidoscoop in Sint-Jans-Molenbeek), Said Al Nasser (stichtend lid van de vzw Merhaba), Yahia Zaïdi (Algerijns activist), getuigen uit de documentaire : Simo Tchoudbiap Hervé Roméo (homoseksuele asielzoeker) en Nicole (lesbische asielzoekster). Myriam Monheim (psychotherapeute, enkel aanwezig op 30 september).
- 12 :00 : Afsluiting

PLAATS:

29 september 2009
Maison des Sports de la Province de Liège
Rue des Prémontrés, 12 - 4000 Liège

30 september 2009
De Markten (Achterzolder, inkomhal 3, 3de verdieping).
Oude graanmarkt 5 - 1000 Brussel


Bron: Email aan holebi.info van merhaba.be

Dit bericht is gepost op 10 September, 2009 en 1719 keer gelezen.Reageer op dit bericht: