Holebi-opvang vernoemd naar overleden actrice.In New York wordt een opvangcentrum voor jonge dakloze homo, lesbische, biseksuele en transgender jongeren weldra vernoemd naar actrice Bea Arthur, die in april van dit jaar op 86-jarige leeftijd overleed.

Wat niet iedereen wist, is dat de actrice zich al langer inzette voor het Ali Forney Centre, waar holebi en transgender tieners worden opgevangen. Zo verzamelde ze vier jaar geleden ruim 30.000 euro bij elkaar tijdens een benefiet voor het centrum.

Het Ali Forney Centre heeft inmiddels acht onderdakadressen in New York, het eerste huis zal weldra naar Bea Arthur worden vernoemd. De jongeren werden dakloos nadat ze thuis vertelde dat ze homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn.

Het centrum opende zijn deuren in 2003 en werd vernoemd naar Ali Forney, een jonge dakloze homo die in 1997 werd vermoord omwille van zijn seksuele geaardheid. Voordat Bea Arthur het centrum steunde hadden die maar plaats voor twaalf jongeren, inmiddels zijn dat er dankzij haar honderden.

Bea Arthur, met voor een vrouw een relatief zware stem, speelde o.a de rol van Dorothy Zbornak in de populaire Amerikaanse komische serie: The Golden Girls, die liep van 1985 tot 1992 op de Nederlandse Vara. De serie ging over vier vrouwen op leeftijd die samen in één en hetzelfde huis woonden. De serie was een groot succes en wordt als de voorloper van Sex and the City gezien.

Leuke anekdote: Hoe het karakter van Arthur de naam Dorothy kreeg, als een Amerikaanse homo niet zeker is of iemand die hij graag wil aanspreken, ook van de 'familie' is, was het gebruikelijk de vraag te stellen; 'Are you a friend of Dorothy?'.

Eerder kon je bij ons lezen:
Harry Potter acteur steunt holebi-jongeren.Bron: holebi.info en pinknews.uk

Dit bericht is gepost op 19 August, 2009 en 2363 keer gelezen.Reageer op dit bericht: