Weduwe van Yasmine praat voor het eerst.Marianne Dupon (foto), reageert voor het eerst. Sinds de zelfmoord van Yasmine hulde Marianne zich in een stil zwijgen. Nu wenst ze toch te reageren op de berichten rond het overlijden van haar ex-partner.

"Met Yasmine beleefde ik ons scheidingsproces intens en sereen. Uiteraard was dit niet altijd makkelijk, voor géén van ons beiden en evenmin voor onze familieleden. We waren met zijn tweeën om onze relatie te doen slagen, en we hebben dar op termijn in gefaald. Met die mislukking wilden we samen omgaan, in onze privacy. Haar onverwachte zelfmoord heeft een schokgolf veroorzaakt voor al degenen die dicht bij haar stonden, haar familie, vrienden en mezelf'.

"Met zijn allen zijn we volkomen gedesoriënteerd en ieder probeert op zijn manier te vatten wat haar tot die daad bracht. We hebben steeds ons relationeel leven zoveel mogelijk privé trachten te houden en het was ook onze gezamenlijke beslissing om ons kind Ella Louise, nu twee en een half jaar oud, in alle privacy te laten opgroeien. Wordt ons het recht verleend om in onze persoonlijke levenssfeer ons afscheidsproces voor een eindigende relatie en ons rouwproces over haar tragische dood te beleven?".

"Mijn stilzwijgen wordt op onbegrip onthaald. Waarom dan blijven zwijgen? Het is mijn manier om te trachten te begrijpen om te rouwen, om de draad van Ella's en mijn leven terug op te nemen. Ik heb er zoals iedereen, recht op mijn rouwproces in mijn private kring te organiseren en met rust te worden gelaten. Het belang van onze dochter, Ella, roept om hetzelfde elementair journalistiek fatsoen".

"De gepubliceerde 'details', de halve waarheden en hele leugens laat ik voor wat ze zijn, tot enige polemiek zal ik niet overgaan. Daarvoor is de smart die ik deel met Yasmine's familie te groot."

Marianne Dupon is in werkelijkheid meer dan een ex van de overleden zangeres en presentatrice. Het koppel was nog niet feitelijk gescheiden waardoor Marianne nu eigenlijk weduwe is.


Bron: papieren versie van gva en holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 August, 2009 en 43586 keer gelezen.Reageer op dit bericht: