Ouders Yasmine mogen dochtertje niet zienOp de cover van de nieuwe Dag Allemaal (04.08.09) staat deze week te lezen: 'hartverscheurend. Ronduit schokkende wending. Yasmine's familie totaal ontreddert'. 'Wij mogen haar dochtertje niet meer zien'. Daarboven drie grote foto's. Een van Yasmine, een van Marianne en een van de kleine spruit in kwestie. Een kleine samenvatting van het verhaal:

Volgens de familie van de recent overleden zangeres en presentatrice Yasmine, mogen ze Ella Louise, 2, niet meer zien. Naar eigen zeggen zijn ze er kapot van. In het begin leek het erop dat de families Rens en Dupon veel steun aan elkaar zouden hebben. Beide families verzorgden samen de doodsbrief en uitvaartplechtigheid. Ook Marianne werkte daaraan mee. Maar de ouders van Yasmine hadden tot op heden geen contact met Marianne, omdat ze dat (nog) niet aan kunnen.

De familie van Yasmine verwijten Marianne niets en schoonbroer Michel, de echtgenoot van Yasmine's zus, noemt in Dag Allemaal de gezamenlijke opstelling van het overlijdensbericht, door beide families, de normaalste zaak van de wereld. "Onze familie heeft geen enkele reden om Marianne iets te verwijten. Zij en haar familie hebben enorm veel verdriet, net zoals wij". Gedeeld verdriet is half verdriet zou je zo denken, maar aan die oude volkswijsheid komt een einde. Want samen met de ouders van Marianne door deze zware beproeving gaan is voor Yasmine's familie niet meer mogelijk, ze zijn er niet meer toe in staat, wat vooral blijkt uit de brief van Yasmine's schoonbroer Michel, die je kan lezen in de nieuwe Dag Allemaal.

Van samenhorigheid tussen beide families (Rens, Dupon) is er inmiddels geen sprake meer. In Dag Allemaal verteld Yasmine's zus Inge over een groot onrecht dat haarzelf en vooral haar ouders wordt aangedaan. Inge was als vroedvrouw aanwezig bij de geboorte van Ella Louise, het dochtertje van Yasmine en Marianne. Volgens Inge mogen haar ouders Ella Louise niet zien. "Elke dag zie ik hen ouder worden, die mensen gaan daar aan kapot. Dat doet me zoveel pijn."

Waarom de ouders van Yasmine Ella Louise niet mogen zien is niet bekend. Zus Inge hoopt dat dit snel zal veranderen. Om te beginnen stelt ze, moet men stoppen Marianne te zien als slachtoffer. Want volgens Inge is er maar een slachtoffer en dat is Yasmine. Of haar ouders naar de rechter stappen om bezoekrecht af te dwingen voor de kleine Ella Louise weet Inge nog niet. Wel dat er ook nog een erfenis moet worden geregeld, waar ze erg tegen op ziet omdat Yasmine en Marianne wettelijk nog getrouwd waren.

Dag Allemaal nam contact op met Werner Dupon, de vader van Marianne. Maar die weigert (voorlopig) alle commentaar. Over contact opnemen of een reactie vragen aan Marianne zelf wordt in het artikel niets geschreven of vermeld. Het gehele en complete verhaal, inclusief foto's kan je lezen en bekijken in de nieuwe Dag Allemaal van 4 augustus.


Bron: holebi.info en de papieren versie van weekblad Dag Allemaal van 4 aug 2009.

Dit bericht is gepost op 04 August, 2009 en 8214 keer gelezen.Reageer op dit bericht: