Brüno bedreigd door Palestijnse terroristen."Ik wil beroemd worden. Ik wil dat de beste mensen uit de business mij ontvoeren. Al-Qaeda is zó 2001." De man van de Palestijnse terreurbeweging Al Aksa Martelarenbrigade kijkt woest uit zijn ogen als Brüno met zijn voorstel komt. De Oostenrijkse überhomo wordt te verstaan gegeven dat hij maar beter zijn biezen kan pakken. De scène komt uit de kaskraker 'Brüno', waarin Sacha Baron Cohen de hoofdrol vertolkt.

De échte Palestijnse terreurbeweging kan er niet mee lachen. En gisteren bedreigden zij dan ook de acteur die de rol speelt van de homoseksuele Brüno. "Wij houden ons het recht voor om te reageren zoals wij dat toepasselijk achten", aldus de verklaring van de Martelarenbrigade. De Brit heeft de beveiliging van hemzelf en die van zijn familie inmiddels opgevoerd.

Brüno doet er in de film alles aan om beroemd te worden. Zo adopteert hij, net als Madonna en Angelina Jolie, een kind uit Afrika. Probeert hij een seksfilm te maken à la Paris Hilton en ondekt dat beelden van ontvoerde westerlingen wereldwijd worden uitgezonden. Dan reist hij naar het Midden-Oosten voor een meeting met Aboe Aita van de Martelarenbrigade. Brüno houdt hem voor dat hij maar beter zijn snor kan afscheren, omdat "jouw koning Osama eruitziet als een vieze tovenaar of een dakloze kerstman".

In de verklaring van de terreurorganisatie wordt het interview met Aita veroordeeld. Aboe Aita zelf zegt dat hij erin geluisd is en dat hij niet langer betrokken is bij de Martelarenbrigade. Zijn advocaat, Hatem Aboe Ahmad, zegt al voorbereidingen te treffen voor een gang naar de rechter. Daarnaast waarschuwt hij Baron Cohen: "Deze grap is erg gevaarlijk. Ik heb hen een keer gevraagd wat ze zouden doen als zij erachter zouden komen dat een van hun leden homoseksueel is. Zij zeiden dat ze dan zijn hoofd zouden afhakken."

Eerder kon je bij ons lezen:
Oekraïne verbiedt Brüno.
Homo's bang voor film Brüno van Sacha Baron Cohen.
Acteur die Brüno speelt bijna neergeschoten door homohaters.
Sacha Baron Cohen voor rechter na mislukte grap.
Sacha Baron Cohen bleekt konthaar en moet naar kliniek.
Film over homoseksuele Brüno krijgt minder strenge rating.
Film Bruno van Sacha Baron Cohen zit barstensvol met seks.


Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 29 July, 2009 en 2255 keer gelezen.Reageer op dit bericht: