Ook Antwerpen wil holebi's op citytrip lokkenAntwerpen: Net zoals de hoofdstad bij onze noorderburen wil Antwerpen zichzelf promoten als stad waar holebi's welkom zijn. Ze zullen dit doen tijdens de komende editie van de World Outgames in Kopenhagen, de wereldspelen voor holebi's, waar ook hetero's welkom zijn, zal Antwerpen zich net als Amsterdam profileren als citytrip- en gay vriendelijke bestemming.

Naast het sportieve gebeuren is er ook een cultureel en maatschappelijk luik: "Outcities". Zes steden beschikken tijdens de spelen over een plein in het centrum van de Deense hoofdstad. De organisatie verwacht 360.000 internationale toeschouwers.

Concreet wil de stad Antwerpen de bezoekers van het Antwerpse plein warm maken voor een citytrip via onder meer een modeshow van ontwerper Geert De Puysseleer en verschillende optredens, zoals van Kate Ryan. Die laatste zong in 2007 het officiŽle lied in van de "Eurogames", het kleinere broertje van de "World Outgames", dat toen in Antwerpen doorging.

De derde editie van de World Outgames zullen in 2013 doorgaan in Antwerpen. "Aan ons om de deelnemers en bezoekers in Kopenhagen nu al warm te maken om ook over vier jaar de spelen te bezoeken of deel te nemen," zegt Sylvia Van Craen van Antwerpen Toerisme & Congres.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: Fijne stad voor holebi's is goed voor hetero's.
Iedereen is Gay in Amsterdam.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 24 July, 2009 en 3220 keer gelezen.Reageer op dit bericht: