Eerste openlijke Vlaamse homo artiest krijgt filmrol.Will Ferdy, de eerste Vlaamse artiest die al in 1970 openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit, krijgt een hoofdrol in de film My Donna. Zijn tegenspeler wordt de legendarische zangeres Jo Leemans.

Ferdy zanger van het betere Nederlandstalige lied begon zijn carrière in 1948 met vooral zelf geschreven liedjes en teksten. In 1950 scoorde hij zijn eerste hit met het nummer 'Ziede gij me gere'. Daarnaast speelde Ferdy ook typetjes op radio en tv, zoals het bekende "Peterke". Bekend is ook "Het Schrijverke" naar een gedicht van Guido Gezelle uit 1960.

In 1970 veroorzaakte hij heel wat opschudding door als eerste Vlaamse artiest uit de kast te komen als homo. In 2006 won Will Ferdy de Gay Krant Award voor zijn inzet voor de homo-emancipatie. In de te verwachten film "My Donna' spelen Ferdy en Leemans een koppel dat de zorgen voor elkaar niet langer kan dragen wat dan ook resulteert in dramatische gevolgen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 July, 2009 en 3099 keer gelezen.Reageer op dit bericht: