Honderden fans namen emotioneel afscheid van Yasmine.Vandaag is in Wilrijk afscheid genomen van zangeres en Eén-presentatrice Yasmine. Het werd een erg emotioneel gebeuren met woorden van lof en begrip. De plechtigheid in het crematorium was voorbehouden aan familie, vrienden en collega's. Enkele honderden mensen volgden buiten alles op een groot scherm. Iedereen was opvallend stil.

Vriendin en oud-collega Martine Prenen stond de pers voor de uitvaart al even te woord. "Wat er moet overblijven van Yasmine is haar muziek en haar ongelofelijk warme persoonlijkheid", reageerde de voormalige presentatrice van "De rode loper" aangeslagen. De plechtigheid werd samengesteld door de familie van Yasmine en de familie van Marianne Dupon, de ex-vrouw van Yasmine. Beide families lieten voor het begin van de plechtigheid de boodschap "wij danken u voor de steun" projecteren op het grote scherm. Marianne Dupon was ook aanwezig op de plechtigheid.

Tijdens de uitvaart werden nummers van Yasmines idolen George Michael en Leonard Cohen gedraaid. Het gedicht "Voor een dag van morgen" van Hans Andreus werd opgedragen. Yasmines oudere zus Anja liet een stukje tekst voorlezen: "Je zocht voortdurend naar antwoorden die je niet kreeg. Je werd broos en breekbaar diep vanbinnen... Je koos -wat voor ons het einde lijkt- voor een nieuw begin. Het ga je goed."

Ook schoonbroer Michel en oud-"Tien om te zien"-collega Anne De Baetzelier hadden emotionele woorden over voor de zangeres. Ze benadrukten de druk die het werk voor Yasmine meebracht en de drang van haar om opnieuw gewoon Hilde Rens (Yasmines echte naam, red.) te zijn.

Martine Prenen had het over het laatste weekend dat Yasmine met haar doorbracht. "Hilde, je hebt een uitverkochte zaal vandaag... Je piekerde over nieuwe en oude littekens. Je kon wel weer zichtbaar genieten maar was zo moe."
Prenen vertelde enkele leuke anekdotes over hun samenwerking en hun hechte vriendschap. Ze sloot af met de woorden "Ik zien a geire."

Gitarist Eric Mellaerts die intensief met Yasmine samenwerkte, bracht "Omdat ik van je hou", een nummer speciaal voor de uitvaart met flarden tekst uit Yasmines hits "Porselein" en "Meisjes aan de macht". Mellaerts kreeg het moeilijk tijdens de uitvoering en stopte snikkend.
Bron: ThalsFM.be

Dit bericht is gepost op 03 July, 2009 en 4513 keer gelezen.Reageer op dit bericht: