Beroemd acteur roept holebi's op uit de kast te komen.De beroemde Britse acteur Sir Ian McKellen heeft homo's en lesbiennes wereldwijd opgeroepen uit de kast te komen. Hij deed zijn uitspraken recent ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de Stonewall-rellen (1969).

McKellen die bij ons bekend werd als Gandalf in de film The Lord of The Rings zei: Mijn coming-out maakte me sterker als mens en gaf me veel meer zelfvertrouwen. Mijn acteerprestaties werden erna ook stukken beter omdat ik emotioneel mezelf kon zijn. Het is het beste dat ik ooit heb gedaan." De acteur riep daarbij holebi's wereldwijd op om uit de kast te komen zodat ze eindelijk zichzelf kunnen zijn.

De acteur deed zijn uitspraak ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de Stonewall-rellen. De Stonewall-rellen vonden eind juni 1969 plaats in de wijk Greenwich Village in New York City bij de ontruiming van de Gay bar The Stonewall Inn door de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten terug te vechten. Het was tevens de aanzet tot de vorming van holebi bewegingen over de gehele wereld en de viering van de Gay Pride, In Nederland bekend als de Roze Zaterdag. In eigen land als de Belgium Lesbian and Gay Pride.

McKellen kwam in 1988 op 49-jarige leeftijd uit de kast. In dat jaar voerde de conservatieve Britse regering van Margaret Thatcher de wet Section 28 in. Hiermee werd het verboden op scholen informatie te geven over homoseksualiteit. McKellen was daarover zo kwaad dat hij besloot in het openbaar te vertellen dat hij op mannen valt.

Meer info over de Stonewall-rellen: Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 July, 2009 en 3055 keer gelezen.Reageer op dit bericht: