VRT Journalist blogt over voetbal en homo's.Bart Verhulst, Journalist bij VRT-TerZake, blogt over voetballers en homo's. Hij is ook nog werkzaam als programmamedewerker voor Radio 2 Oost-Vlaanderen bij de VRT en freelance journalist voor Kanaal 3.

Over voetballers en homoseksualiteit
Voetballers zijn leeghoofden. Voila. Het zijn mietjes en watjes. Een echte man komt uit voor wie hij is en is niet bang voor zijn eigen seksualiteit noch voor die van een ander. Aangezien bijna zeven op de tien spelers uit de eerste klasse van het voetbal vinden dat er geen plaats is voor homo’s in het voetbal, kan ik dus niet anders dan besluiten dat het mietjes zijn. Ik zie al een scene voor mij: de stoere bink die net een goal gemaakt heeft, loopt als een gillende wichtje weg van de man die van mannen houdt. Heel stoer. Kan het een beetje volwassener aub?

Hand in hand
Onverdraagzaamheid en voetbal lijken hand in hand te gaan. Het is nog maar een paar maanden geleden dat we de hele discussie hebben gehad over de racistische/anti-Waalse spreekkoren. Dat nieuws duikt even op en wordt dan met de mantel der liefde weer bedekt. De bond kijkt eens streng, hier en daar een “’dat kan toch niet’”, maar voor de rest… niets. Hetzelfde met anti-homogevoelens. Een citaat van een voetbalspeler van de week in de krant: “ ‘ik heb niks tegen homo’s, als ze maar discreet zijn. Niet in het openbaar kussen en zo.’ Pardon?

In de douche!
Om dan nog maar te zwijgen over het bekende doucheargument: ja, een homo tussen al die naakte mannen. Je zou je voor minder op je gemak voelen. Misschien heeft het te maken met het feit dat voetballers zo dikwijls tegen een bal moeten koppen of zo dikwijls getackeld worden, dat ze hersenbeschadiging oplopen. Misschien, en dat is niet ongewoon, zijn diegenen die het hardst roepen dat ze geen jeanetten in hun kleedkamer willen, er zelf één. Ik weet niet wat het is.

Maar toch even dit:
Homo’s zijn mannen die van mannen houden. Punt. Daar komt liefde aan te pas, verliefdheid, gevoelens. Net zoals bij …voetballers en hun blonde (soms) dellen. Niet elke homo bespringt de dichtstbijzijnde (naakte) vent in zijn buurt. Net zoals niet elke vrouw het gedrag van Paris Hilton vertoont. Bovendien is gemiddeld 5 procent van de bevolking holebi. Dus ook 5 procent van de voetballers, 5 procent van de supporters. Want oh ja, ook homo’s (sommige toch) houden van voetbal. Ook zij betalen een ticket of zelfs een abonnement. Misschien zou het pas echt van lef getuigen om die feiten onder ogen te zien.

De roze schoen
Mensen zoals Wim Wouters, een voetballer die zich geout heeft en daarvoor de Roze Schoen kreeg, verdienen alle respect. Veel voetballers kunnen er met hun metroseksuele manieren incluis Louis Vuitton tas, een voorbeeld aan nemen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Belgische profvoetballers tegen homo's.
Belgisch voetballer zegt: Geef mij maar een homo die 40 goals maakt.
Vlaamse holebi's willen voetbalbond helpen.
Voetbalclub bewijst dat het ook anders kan met homo's.

Bron: www.terzake.canvas.be

Dit bericht is gepost op 18 June, 2009 en 7545 keer gelezen.Reageer op dit bericht: