Lesbienne wint next topmodel.Het 25-jarige openlijke lesbische model Nanna Grundfeldt heeft de tweede editie gewonnen van Finlands Next Top Model. Ze haalde het van vijf andere finalisten.

Nana is het eerste winnende model dat voor haar lesbische geaardheid uitkwam in één van de meer dan dertig verschillende versies van America's Next Top Model over de hele wereld, inclusief Amerika zelf.

Tijdens de zoektocht naar het nieuwste Finse Next top model was Nanna niet beschaamd te spreken over haar seksuele geaardheid. Bij de fotoshoot waarbij de deelnemers een eigen emotie moesten tonen, koos ze om te tonen dat ze trots is op haar lesbische geaardheid door op haar sweater het woord gay te schrijven.

De jury prees Nanna voor haar uitstekende persoonlijkheid en inzet gedurende de hele wedstrijd. Maar lieten wel weten dat ze wat bezorgd waren over haar lichaamshouding en de moeilijkheid om met hoge hakken te lopen.

In een video interview achteraf liet Nanna weten trots te zijn op haar lesbische geaardheid. "Ik ben zo gelukkig. Ik ben een vrouw en ik hou van vrouwen. Er is niets wat beter is. Eerst wilde ik meer dan alleen maar homo op het T-shirt schrijven, zoiets als 'homo who cares', maar toen dacht ik, het woord homo is krachtig genoeg." Daarnaast liet ze ook nog weten dat ze door haar deelname hoopt dat jonge lesbiennes naar haar zullen opkijken en moed zullen vinden om uit de kast te komen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 June, 2009 en 2581 keer gelezen.Reageer op dit bericht: