Onderzoek naar dood van homo man uit Sint-Niklaas.Sint-Niklaas: Afgelopen zaterdag is Patrik Cornelis, 55, begraven. Zijn lichaam zal nu mogelijk terug worden opgegraven omdat het gerecht onderzoekt of hij werd vermoord. Daarom mocht hij ook niet worden gecremeerd.

Patrik (foto), die homo was werd op 8 mei dood aangetroffen op het toilet. Men ging uit van een onverwacht en natuurlijk overlijden, maar enkele dagen na zijn dood kreeg de zaak een nieuwe wending, toen speurders verontrust geraakten over de verhalen van vrienden en kennissen van het slachtoffer. Zo zou Patrik vaak met verwondingen in zijn stamcafť zijn opgedoken.

Patrik woonde sinds enkele maanden samen met een vriend. Ze hadden elkaar leren kennen in de gevangenis, waar Patrik zat wegens financiŽle misdrijven. Buiten de gevangenismuren gekomen stelde Patrik voor om te gaan samen wonen wat dat ook gebeurde. De vriend had hierbij meteen een belangrijke voorwaarde vervuld om vervroegd te worden vrijgelaten.

Van toen af veranderde Patrik, vertellen vrienden van de man. "We hadden de indruk dat hij de laatste maanden onder invloed van drugs rondliep, wat vroeger nooit het geval geweest zou zijn. Het was een levensgenieter, maar van drugs was hoegenaamd geen sprake."

Patrik belandde ook regelmatig in het ziekenhuis, met een gebroken heup, dan weer met een verbrijzeld been en een volgende keer met een gebroken arm. Hoe hij daaraan kwam is niet duidelijk. Volgens zijn vrienden sprak hij daar niet over, ook niet toen hij op een avond met bebloed hoofd in zijn stamcafť aan kwam. Patrik zou zijn vrienden wel hebben toevertrouwd dat hij liever weer alleen wilde wonen en dat het geen goed idee was geweest om zijn celmaat in huis te halen.

Het parket voerde enkele dagen na Patriks dood in opdracht van het parket van Dendermonde een autopsie uit. Daaruit bleek dat hij is overleden aan inwendige bloedingen in de onderbuik. Hoe hij aan die levensbedreigende verwondingen kwam is tot op heden een raadsel. Voorlopig staat er nog in het officiŽle onderzoeksrapport dat hij met fors geweld op de televisie is gevallen.

Na de autopsie werd het lichaam van Patrik Cornelis vrijgegeven. Zijn wens en die van de familie was dat hij gecremeerd zou worden, maar daarvoor gaf het gerecht geen toestemming. Voorbije zaterdag vond de uitvaartplechtigheid plaats en werd Patrik Cornelis gewoon begraven. Het is niet denkbeeldig dat zijn lichaam in het belang van het onderzoek moet worden opgegraven.

Eenvoudig is dit gerechtelijk onderzoek in geen geval. De speurders beschikken over een aantal gegevens, maar echt harde feiten vinden om te bewijzen of hij al dan niet het slachtoffer werd van een misdaad, al dan niet met de bedoeling om hem om het leven te brengen, zal heel wat inspanningen vergen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Lesbisch taartmoord koppel uit de provincie Henegouwen, deed eerder al moordpoging.
Brussel: Verdachte aangehouden moordzaak homo peetvader.


Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 21 May, 2009 en 2828 keer gelezen.Reageer op dit bericht: