Groen! blijft strijden voor gelijke rechten voor holebiís.Groen! blijft ijveren voor volledig gelijke kansen voor holebiís, niet alleen in BelgiŽ maar binnen heel Europa. In BelgiŽ zijn de rechten van homoís en lesbiennes op vlak van huwelijk en adoptie verzekerd, maar zolang het overgrote deel van de andere EU-lidstaten (laat staan andere landen in de wereld) niet mee zijn, kunnen die rechten ook weer makkelijk afgenomen worden. Alle groene holebi-kandidaten en voorzitster Mieke Vogels deden afgelopen zaterdag samen met Ecolo mee aan de Belgian Lesbian Gay Pride (BLGP).

De VS heeft onlangs bewezen dat gelijke rechten voor holebiís makkelijk weer kunnen worden afgenomen. In sommige staten werd het homohuwelijk opnieuw afgeschaft. In verschillende van de nieuwe EU-lidstaten is de meerderheid gekant tegen gelijke rechten voor holebiís, worden gayprides verboden en is er zeer veel geweld tegen homoís en lesbiennes.

Uit een onderzoek van FRA (= Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten) worden holebiís nog steeds openlijk gediscrimineerd in Europa. Nog volgens het rapport is BelgiŽ relatief tolerant en worden de rechten van holebiís in ons land goed beschermd. Toch maakt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) enkele kanttekeningen bij het rapport. ďZelfs al lijkt BelgiŽ af en toe een paradijs voor holebiís danzij ons progressief legislatief arsenaal, toch blijven hardnekkige vooroordelen het leven van holebiís en transseksuelen moeilijk maken in alle sectoren van het sociaal leven,Ē liet directeur Jozef De Witte optekenen.

Uiteraard zijn gelijke rechten niet alleen voor holebiís belangrijk. Daarom komt Groen! op voor alle minderheden. Dit doen we niet door al hun problemen op ťťn hoop te gooien, maar door de verschillende doelgroepen in hun eigenheid te erkennen en te ondersteunen. Op die manier werken we aan een echte emancipatie voor elke doelgroep. Daarom blijft Groen! de holebifederatie volop steunen. Groen! vraagt ook opnieuw meer aandacht voor man-man prostitutie, eist AIDS-campagnes die zich specifiek richten op homomannen en ondersteunt allochtone holebiís.

De groene holebi-kandidaten zijn:
Bruno De Lille (lijsttrekker in Brussel)
Nicole Van Praet (tweede opvolger in Antwerpen)
Tie Roefs (tweede kandidaat Vlaams-Brabant)
Philippe Avijn en Inge Jooris, beiden op de Europese lijst.
Frederic Roekens, Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Bruno Deboosere, West-Vlaanderen

Klik hier voor het Europese holebi programma van Groen! en Klik hier voor het Vlaamse holebi programma van Groen! en Klik hier voor het Brusselse holebi programma van Groen!

Meer holebi nieuws Klik hier

Bron: Inge Jooris (Groen!) in Diversiteit. en www.groen.be

Dit bericht is gepost op 18 May, 2009 en 2793 keer gelezen.Reageer op dit bericht: