Gordon's veiligheid kan niet worden gegarandeerd in MoskouZanger Gordon gaat a.s zaterdag dan toch niet mee lopen in de holebi rechtendemonstratie in Moskou. Volgens de organisatoren van de Russische Gay Pride kan de veiligheid van de Nederlandse zanger onvoldoende worden gegarandeerd.

"Ik heb contact gehad met de organisatie van de Gay Pride, maar ze adviseren me niet mee te lopen." Gordon was van plan Russische holebi's een hart onder de riem te steken door mee te lopen in de optocht, die zoals elk jaar in Moskou verboden is.

Eerder liet de zanger al weten dat hij meteen terug naar Nederland vliegt als de geplande holebi optocht in Moskou met geweld wordt neergeslagen. Alle afgelopen jaren is er extreem geweld gebruikt door de politie tegenover holebi's en hetero's in Moskou, daarbij vielen telkens ook gewonden onder buitenlandse politici.

Gordon doet in Moskou mee aan het Eurovisie Songfestival, samen met de twee andere leden van de Toppers, zijnde Jeroen van der Boom en Réne Froger. Deze avond staan de heren in de halve finale afwachten of ze al dan niet naar Moskou gaan.

Eerder kon je bij ons lezen:
Spanning rond holebi's in Moskou stijgt met de minuut.
Gordon dreigt met boycot Songfestival.


Bron: holebi.info en nu.nl

Dit bericht is gepost op 14 May, 2009 en 2118 keer gelezen.Reageer op dit bericht: