Roze koninklijk lintje voor enkele artiesten.Nederland: Ter gelegenheid van koninginnedag zijn er ook dit jaar weer 'roze' lintjes toegekend. Frank Sanders (foto links) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Nassau. De weduwenaar van Jos Brink doet veel goed werk voor jonge artiesten met zijn Frank Sanders academie. Hij krijgt de onderscheiding ook voor zijn inzet voor de holebi-emancipatie.

Daarnaast was er ook een lintje voor Edwin van Kollenberg (foto midden), eigenaar van café Rouge in Amsterdam en bekend als initiator van allerlei acties voor goede doelen. Edwin, vaak in travestie verkleed, zet zich ook vaak in voor feesten tijdens de Amsterdamse Gay pride en de Hartjesdagen.

Een unicum is de dubbele honorering voor Bart Schuil en Jan Meulendijks (foto rechts). Beide heren zijn de bedenkers van populaire tv-spelletjes als Tien voor Taal, Lingo en vroeger Babillonië. Hun puzzels vormden een belangrijk exportproduct van de Nederlandse amusementwereld. Het is uniek dat een echtpaar tegelijk wordt onderscheiden en ze zijn zeker het eerste homokoppel.

Er was ook een onderscheiding voor Jos Megers. Die het lintje kreeg als leider van het genderteam van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Eerder kon je bij ons lezen:
Jos Brink keert terug naar theater Carré.
Marnix Kappers krijgt roze lintje.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 April, 2009 en 1983 keer gelezen.Reageer op dit bericht: