Proces tegen stalker van Gerard Joling begonnen.Nederland: Tegen de stalker van zanger Gerard Joling is een celstraf van n jaar geist, waarvan de helft voorwaardelijk. De tot over zijn oren verliefde stalker Danny D. (35) dreigde een bom te laten ontploffen tijdens een concert in december van vorig jaar.

Danny zegt nu dat het om een grapje ging. Het Openbaar Ministerie kon er niet mee lachen. Joling zei tegen de politie dat het fout ging toen de jongeman vorig jaar werd afgewezen als figurant voor een reclamespotje. Danny stuurde de zanger verschillende mails, eerst klonken ze nog lief later werden ze steeds dreigender.

Tegen de rechter zei Danny dat hij boos en gefrustreerd was. Naar eigen zeggen had Joling hem van alles beloofd bij eerdere ontmoetingen. De zanger ontkent dat hij de verliefde jongeman ooit heeft ontmoet. Volgens deskundige probeert Danny zijn onzekerheid te verbergen door te doen alsof hij bijzondere contacten heeft. Hij bluft en fantaseert, terwijl hij eigenlijk bang is en veel problemen heeft.

Danny zit reeds vier maand in voorarrest en begrijpt niet waarom alles zo lang duurt. Volgens zijn advocaat heeft hij nu zijn straf wel gehad. De uitspraak volgt op 28 april.

Eerder kon je bij ons lezen:
Gerard Joling gaf stalker zelf zijn nummer.
Stalker van Gerard Joling ging wel erg ver.


Bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 15 April, 2009 en 1841 keer gelezen.Reageer op dit bericht: