Vlaamse Holebi's boos om campagne voor kinderenEen toeristische campagne van Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Meetjesland maakt vele Vlaamse holebi's boos. Volgens de Holebifederatie is de slogan: "Meetjesland: niet voor mietjes' erg stigmatiserend voor homo's en lesbiennes. De site is bovendien bedoeld voor erg jonge kinderen.

"Woorden als 'jeanet' en 'mietje' horen we liever niet", zegt woordvoerder Yvan Brys van de Holebifederatie. "Veel holebi's ervaren dit als kwetsend, vooral omdat de campagne op kinderen is gericht. We vrezen dat jongeren die zich nog niet hebben ge-out, het hierdoor extra moeilijk krijgen."

De campagne makers zien geen probleem. "Een 'mietje' is het plaatselijke synoniem voor watje, we verwijzen helemaal niet naar holebi's," vertelt gedeputeerde Alexander Vercamer onze collega's van de krant.

De campagne richt zich speciaal op kinderen van 8 tot 11 jaar en via de website nietvoormietjes.be kunnen ze via tekenfilmpjes en grappige pagina's kennis maken met de meest kindvriendelijke attracties van de regio. Er is ook de kinderbrochure, die als tegenhanger moet dienen voor de infogids die het Meetjesland al jaren richt naar volwassenen. Gezinnen die logeren in het Meetjesland worden verwend met een voordelenboekje, vol kortingen en extraatjes.

Site bezoeken: Klik hier


Bron: hln.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 April, 2009 en 2285 keer gelezen.Reageer op dit bericht: