8 Mei Rainbow Pride te Brugge.Men mag de regenboogvlag ophangen in Brugge en dat zullen ze niet onopgemerkt laten voorbij gaan! De regenboogvlag kan opgehangen worden op de Markt van Brugge tijdens de periode van 8 mei tot en met 16 mei.

Volgens Dienst Protocol krijgen zij trouwens vier masten ter beschikking. Het krijgen van die officiŽle toestemming is echt een doorbraak voor alle holebi- en transgenderverenigingen in Brugge, want het duurde toch wel enkele jaartjes voordat dit bereikt werd.

Nodig dus nu al je vrienden, familie en sympathisanten van holebi's en transgenders uit! Ook de pers en verenigingen die holebi's en transgenders willen steunen zijn van harte welkom. Verenigingen hebben de toestemming om flyers te verspreiden. Wanneer gaat het door? Op vrijdag 8 mei willen we graag afspreken om 19.00 uur op de Markt.

Wat gaat men doen? Graag wil men met een reuze regenboogvlag (in bruikleen gekregen van de Belgian Lesbian Gay Pride of Jong & Hib) en wat leuke animatie voor jong en oud een kleine optocht houden in de omgeving van de Markt. Daarna worden er speeches voorzien van o.a. schepen Lieve Mus en de Holebifederatie. Alle Brugse holebi- en transgenderverenigingen zullen samen symbolisch vier regenboogvlaggen hijsen om zich zo kenbaar te maken.
Er zal worden afgesloten met een receptie en weer wat animatie op de Markt van Brugge.

De optocht is een gezellig en feestelijk gebeuren en heeft als doel holebi's en transgenders en hun vrienden, familie, sympathisanten, ... positief in de kijker te plaatsen en de erkenning van holebi- en transgenderverenigingen in Brugge te vieren. Meer info: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Week van de Lentekriebels, relationele & seksuele vorming moet (20 tot 26 april).
Queer Symposium in Gent (23 en 24 April).
Weldra is er een Holebi Sportdag, ook voor hetero's (9 Mei).


Bron: rainbowpride.

Dit bericht is gepost op 02 April, 2009 en 2645 keer gelezen.Reageer op dit bericht: