Russische Holebi Pride tijdens Songfestival.De Russische holebi beweging heeft zopas aangekondigd dat ze op zaterdag 16 mei, tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, hun jaarlijkse holebi pride zullen laten doorgaan. De organisatoren hopen daarmee de aanwezigheid van de internationale pers, die massaal aanwezig zal zijn omwille van het liedjes festival te trekken.

Tot op heden werden Russische holebi's, vooral onder invloed van de Russisch Orthodoxe kerk, op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Daarnaast weigerde de conservatieve burgemeester van Moskou jaar na jaar officieel toestemming te geven tot het houden van een Gay Pride.

Homo rechtenactivist Nikolai Alekseev (foto), denkt dat 16 mei de perfecte kans is op een geslaagde holebi pride parade. "We hopen dat de democratische krachten in Europa dit zullen oppakken en ons hun steun zullen geven." Hij riep daarom alvast alle deelnemers en officials van het Eurovisie Songfestival hun solidariteit tijdens de finale te betuigen door het dragen van een speciale speld op de revers van hun kleding. Of de pride groen licht zal krijgen is nog zeer de vraag. Recent werd alvast de Russische Gay Pride website uit de lucht gehaald.

Eerder kon je bij ons lezen:
Eigen nummer Gordon wint voorselectie songfestival + songclip.
Italiaanse homo's ergeren zich aan Songfestival deelnemer.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 March, 2009 en 1409 keer gelezen.Reageer op dit bericht: