Gerard Joling gaf stalker zelf zijn nummer.Eerder kon je bij ons lezen dat zanger Gerard Joling werd lastig gevallen door een stalker. Het verhaal krijgt nu nog een staartje omdat blijkt dat Joling zelf zijn telefoonnummer had gegeven aan de stalker.

Volgens de broer van stalker Danny D, 35, heeft zanger Gerard Joling zelf zijn telefoonnummer gegeven. De broer getuigde dit gisteren voor de rechtbank. Volgens hem had Joling zijn broer zelfs na een optreden ergens in een Rotterdamse coffeeshop concertkaartjes beloofd. Daarnaast zou de zanger, die volgens hem een verstand van een twaalfjarige heeft, gevraagd hebben of hij met hem mee naar huis wilde, wat uiteindelijk niet gebeurde. Maar toen Danny om de kaartjes vroeg werd Joling boos.

Volgens de manager van de zanger verwijst dit verhaal naar het rijk der fabelen. "Ze hadden totaal geen contact met elkaar. Nooit."

Volgens de broer was Danny zo kwaad op Joling dat hij er mee dreigde Ahoy op te blazen tijdens een optreden van Jolings Stout en Nieuw reeks. "Het is niet leuk als iemand zijn belofte niet nakomt, maar het was fout van hem."

Tegen de rechter zei Danny dat hij 'dom' was geweest om zover te gaan. "Het was ondoordacht. Het spijt me heel erg. Ik zal nooit meer iemand zo bang maken." Zijn advocaat sprak verder over 'uitlokking'. Toch moet Danny nog tot de zitting op 14 april in de cel blijven. Mede omdat de rechter vreest dat hij opnieuw in de fout zal gaan als hij geen hulp krijgt. En die staat (helaas) niet paraat.

Ook Jolings manager hoopt dat Danny hulp krijgt. "Om alles weer op een rijtje te zetten. Want die jongen is echt niet helemaal lekker. Het mobiele nummer van Gerard heeft hij nooit gehad. Hij belde juist iedere keer naar kantoor."


Eerder kon je bij ons lezen:
Stalker van Gerard Joling ging wel erg ver.bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 16 March, 2009 en 5779 keer gelezen.Reageer op dit bericht: