53 adopties door homo en lesbische koppels in ons land.In het voorbije jaar hebben ruim 53 homo of lesbische koppels een kind geadopteerd. Het gaat daarbij om zogenaamde intrafamiliale adopties, waarbij de ene partner de kinderen van de andere adopteert.

Sinds 2006 is het voor homo en lesbische koppels in BelgiŽ toegestaan om kinderen te adopteren. Hiervoor volstaat een verklaring van samenwoning of drie jaar samen leven. In 2007 werden er 22 adopties geregistreerd bij homo en lesbische koppels, in 2008 steeg dat aantal tot 53.

Een kind adopteren dat geen familiebanden heeft met een van beide partners in een homo of lesbische relatie blijft nog steeds zeer moeilijk. Er zouden slechts vier holebi koppels zijn die in de afgelopen drie jaar wel geslaagd zijn in het adopteren van zo'n kind, het ging daarbij steeds om een Belgisch kind. Een kind uit het buitenland adopteren blijft zo goed als onmogelijk. De VS en Zuid-Afrika zijn niet priori tegen maar er is ook geen samenwerking met ons land.

Bij heteroseksuele koppels is het aantal adopties gestegen met 15 procent, dat komt vooral door de adoptie van een buitenlands kindje. In 2008 werden er 210 buitenlandse kindjes geadopteerd door een heteroseksueel koppel. De meeste van hen kwamen uit EthiopiŽ (97), gevolgd door Kazachstan (58). Het aantal adopties vanuit China zakte dan weer van 30 naar 8 omdat men daar enkel nog lopende zaken afhandeld. Daarnaast werden er ook nog eens 29 Belgische kinderen geadopteerd door de Vlaamse hetero koppels.

Eerder kon je bij ons lezen:
't Kwadraat voor homo's en lesbiennes met kids of kinderwens.
Lesbisch vaderschapsverlof voor federale ambtenaren.
Homokoppel dat wil adopteren eindelijk op wachtlijst.Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 10 March, 2009 en 3094 keer gelezen.Reageer op dit bericht: