Geen tweede Albert Mol beeld wegens ruzie.Nederland: De in 2004 overleden televisiepersoonlijkheid Albert Mol krijgt toch geen standbeeld in Laren. Dat komt omdat er onenigheid is ontstaan tussen de sponsor van het beeld en het Larense organisatiecomité.

Van het beeld (foto) van kunstenaar Wim Kuyl zijn twee afgietsels gemaakt. Een daarvan kwam na een internet wedstrijd in Giethoorn terecht, het tweede zou in Laren komen, de laatste verblijfplaats van Mol. Maar in eerste instantie wilde ze het beeld niet in Laren, maar dankzei het ingrijpen van de lokale ondernemingsvereniging kon het er toch komen.

Voorwaarde was wel dat Laren zou meewerken aan enkele publiciteitsacties rond het beeld, maar na een vergadering bleek dat er hier weinig van terecht zou komen, men was zelfs van plan te onthulling van het beeld een achteraf gebeuren te maken, waarop de sponsor zich terug trok waardoor er nu uiteindelijk toch geen beeld komt in Laren. Wat er met het inmiddels gegoten beeld gaat gebeuren is niet duidelijk.

Albert Mol overleed in 2004 op 87-jarige leeftijd. De acteur en danser kwam als één van de eersten in de jaren zestig op tv openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid. Grote bekendheid kreeg Mol met zijn rol als panellid van het jaren '70 spelletje 'Wie van de drie', daarnaast schitterde hij ook nog in tal van speelfilms. Tot op zijn laatste dagen zette hij zich in voor de emancipatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Albert Mol krijgt twee standbeelden.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 March, 2009 en 2185 keer gelezen.Reageer op dit bericht: