Marge Simpson gaat lesbische toer op + filmke.De Simpsons liggen opnieuw onder vuur. Dit keer gaat het om Marge, de vrouw van Homer, die zopas in de Amerikaanse versie een vrouw hartstochtelijk op de mond kuste. Conservatief Amerika kan er niet mee lachen.

Matt Groening, maker van de Simpsons, schopt graag tegen de schenen. Eerder krijg hij al bakken kritiek over zich toen hij Patty, de zus van Marge, liet kiezen voor een vrouw. Conservatief Amerika is van mening dat de animatiereeks daarmee promotie maakt voor iets dat verkeerd is. De holebi gemeenschap was verdeeld, sommige vonden het leuk anderen vonden dat hun geaardheid gemarginaliseerd werd in de tekenfilm.

Maar Groening laat zich niet afschrikken door de kritiek en dus mocht er vorige zondag weer wat lesbische liefde in de reeks. Aan het einde van de jongste aflevering, die bij ons pas later op het scherm komt, kust Marge een vriendin intens op de mond. Het einde van haar relatie met Homer Simpson? Helemaal niet. De scène maakte deel uit van een droom van pa Simpson, die fantaseert over zijn vrouw én haar beste vriendin.

Maar Conservatieve Amerikanen kunnen er niet mee lachen en vinden de scéne onaanvaardbaar. "Op die manier wordt een fout levensstijl gepromoot", klinkt het. Een lesbische vrouw noemde het hemeltergend en is van mening dat de serie duidelijk door een man geschreven wordt waarbij men kinderen leert dat relaties tussen vrouwen dient om enkel mannen op te geilen.

Filmke: Klik hierBron: destandaard.be

Dit bericht is gepost op 05 March, 2009 en 2880 keer gelezen.Reageer op dit bericht: