Ellen en Portia volgen veganistisch dieet.Ellen DeGeneres en haar echtgenote Portia de Rossi volgen sinds bijna 1 jaar een strikt veganistisch dieet. "Het is erg makkelik en je valt er ook nog van af", zei de Rossi in de New York Post.

Vooral Ellen heeft al heel wat kilo's verloren met het nieuwe dieet. "Haar lichaam reageert er goed op en ze ziet er fantastisch uit," aldus Portia. In de Amerikaanse pers wordt al ruime tijd gepraat over het slanke figuur van Ellen. Maar volgens het koppel zelf is het gewichtsverlies niet de belangrijkste reden om het veganistisch dieet te volgen. De twee zijn naar eigen zeggen vooral overgeschakeld op een plantaardig dieet omdat ze grote dierenvrienden zijn.

Al in het begin van hun relatie kwamen dierenrechten ter sprake. "Toen we nog maar pas samen waren, droeg ik een bontje en zij droeg leer, zulke heel dure Italiaanse kalfslederen schoenen', verteld de Rossi. "Ze bekritiseerde mij omdat ik bont droeg en toe zei ik: waarom is een vos belangrijker dan een koe?".

Ellen en Portia trouwden in augustus van vorig jaar kort voordat het homohuwelijk in thuisstaat Californiť werd afgeschaft. Het homohuwelijk was slechts enkele maanden legaal in de Amerikaanse staat en vele duizenden holebi's zijn inmiddels gehuwd.

Veganisten zien af van het gebruik van dierlijke voeding, kleding, schoeisel, medicijnen, cosmetica en andere producten die zijn verkregen via welk dier dan ook. Strenge veganisten houden ook geen huisdieren. Het is een levenswijze waarbij me geen deel wil uitmaken van de explotatie van niet-menselijke dieren.

Eerder kon je bij ons lezen:
Carmen Electra gaf Ellen DeGeneres billenkoek + filmpje.
Ellen DeGeneres treurt om homohuwelijk.


Bron: rtl.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 February, 2009 en 5075 keer gelezen.Reageer op dit bericht: