Waarom mannen niet van wellness houden...(Heteroseksuele) Mannen weten het al langer, spa's en wellnesscentra zijn niet echt hun ding. Waarom niet? Schamen ze zich voor hun bierbuik? Hun ongecontroleerde haargroei? of denken ze misschien dat het alleen iets voor homo's is?

Journalist Simon Mills beschrijft de echte redenen. Het begint volgens hem al met de fluisterstem die de meeste masseurs gebruiken. 'Alsof we in de kerk zijn, alsof er iets heiligs gebeurt, praat toch met je normale stem'. De tweede ergernis is de muziek, zonder uitzondering kiest men vaak voor new age gedoe uit het slechte deel van de jaren 90. Of walvisgezang, stromende beekjes of knetterende haardvuurtjes. 'Waarom kan het geen instrumentale Bowie zijn, of echte klassieke muziek zoals Chopin of Mozart? Nee het is altijd Enya'.

Verder zijn volgens Mills de masseurs gewoon veel te lief. En voelt het als man erg vreemd, alsof we er niet echt thuishoren, een beetje zoals een olifant in een porseleinwinkel. De meeste centra ademen een en al vrouwelijkheid uit, waardoor mannen niet durven zeggen wat ze willen zeggen. En dan is er nog het gedoe met de handdoeken, we weten niet hoe het werkt, en tijdens een ontspannende massage proberen we dan vooral geen winden te laten, vooral wanneer het een vrouw is die ons onder handen neemt. Maar een mannelijke masseur is nog veel erger, want stel dat we homo worden?

Mills weet naar eigen zeggen waar hij over praat. Hij was lange tijd wellnessredacteur en liet zich drie keer per week behandelen. 'En toch was het nooit duidelijk hoe je je moest gedragen. Geef je je therapeut een fooi? Kijk je ze in de ogen? Geef je ze een hand? We beseffen ook dat het redelijk absurd is, en we schamen ons dat we een deel van onze mannelijkheid inruilen om de behandeling te ondergaan'.

En daarom kiest Mills voor een mysterieuze behandeling, zoals in Honolulu. Daar mocht je de masseur niet aankijken, kwam je alleen binnen en ging je liggen, de masseur kwam en begon er aan. Bij het keren werd je gezicht bedekt met een masker. Op het einde fluisterde hij of zij vaarwel, deed de deur dicht en gedaan. Het gaf wel iets pervers, al dat mysterie, maar anderzijds was het fantastisch, en was er geen ruimte voor onzekerheid. Een tweede goed alternatief is volgens Mills een Bond-behandeling. Een geïnstitutionaliseerde omgeving, mét sexy masseuses en met als doel om je op te kikkeren, niét om als een geparfumeerde poedel buiten te komen. Heerlijk'.Bron: goedgevoel.be

Dit bericht is gepost op 01 February, 2009 en 3717 keer gelezen.Reageer op dit bericht: