Eerste Roze Schoen uitgereikt door Stu.Bru.Een dag na de uitreiking van de Gouden Schoen werd bij Thomas De Soete van Studio Brussel voor het eerst een Roze Schoen uitgereikt. Gelukkig winnaar was luisteraar Wim Wouters uit Heist-op-den-Berg.

Met de actie wou De Soete het taboe rond homoseksualiteit in de voetbalwereld doorbreken. Een van de aanleidingen was onder andere het feit dat Marcello Lippi, bondscoach van Itali, recent liet weten dat hij geen enkele homovoetballer kende. Daarop besloot Studio Brussel presentator De Soete op zoek te gaan naar luisteraars die graag in competitieverband voetballen n ook homo zijn.

De finale ging tussen drie luisteraars die alledrie de Roze Schoen wilde winnen. Na enkele voetbalspelletjes en een quiz werd Wim Wouters uitgeroepen tot winnaar van de eerste Roze Schoen. Wim is naar eigen zeggen al jarenlang een voetbalfreak en speelt zelf bij drie verschillende ploegen. Naast de Roze Schoen won Wim ook een Studio Brussel voetbaluitrusting voor een hele voetbalploeg.

Eerder kon je bij ons lezen:
Voetbalwereld bang van het woord homofobie.


Bron: destandaard.be

Dit bericht is gepost op 23 January, 2009 en 4248 keer gelezen.Reageer op dit bericht: