Winnaars van de homofolie en homofobieprijs zijn bekend!De VSF, de Vlaamse Sportfederatie, is de winnaar van de homofolieprijs van de Holebifederatie. Het Vaticaan en SyriŽ gaan naar huis met de Homofobieprijs.

Samen met de Holebifederatie heeft de VSF een sensibiliseringscampagne gevoerd over homoís en lesbiennes in de sport. Overkoepelende organisaties binnen bepaalde takken van het sport, zoals de Vlaamse Zwemfederatie, de Vlaamse Liga Gehandicaptensport en de Koninklijke Belgische Voetbalbond hebben samen een charter ondertekend tegen homofobie in de sport. Er werden affiches verdeeld.

Verschillende steden en gemeenten zoals Antwerpen en Gent hebben interesse voor deze charter en zetten het op hun agenda.

Dat de homofobieprijs naar het Vaticaan gaat os niet verrassend, doordat ze voortdurend actief actie voerde tegen een verklaring die ervoor zou zorgen dat homoseksualiteit gedecriminaliseerd wordt. Ondertussen hebben 66 van de 192 landen deze verklaring gesteund. Sommige landen komen met een tegenverklaring. In deze tegenverklaring wordt gesteld dat de universele rechten van de mens niet moeten gericht zijn op 1 bepaalde groep, wat in dit geval holebiís zijn. Deze verklaring die werd naar voor geschoven door de Organisatie van de Islamitische Conferentie, werd voorgelezen door SyriŽ en werd ondertekend door 57 landen.

Tot op dit moment is homoseksualiteit nog steeds strafbaar in 76 landen en in 7 landen kan het je er ter dood veroordeeld voor worden. Toch is er hoop want behalve alle landen van de EU hebben er ook landen uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika zich uitgesproken voor de decriminalisering van homoseksualiteit.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 January, 2009 en 2598 keer gelezen.Reageer op dit bericht: