Weldra Little Britain USA op de Vlaamse Televisie.Vanaf 8 januari zend Canvas een nieuwe reeks van de afleveringen van Little Britain uit, waarin je kan zien hoe een aantal vertrouwde Britse typetjes door omstandigheden de grote plas oversteken, en tegelijkertijd maak je kennis met in Littel Brittain USA, met een aantal all American weirdo's die al even excentriek, bizar en marginaal zijn als hun Britse tegenhangers.

Wie zijn de Britten? Wat doen ze en wat drijft hen? Dat wordt nu al enkele jaren onderzocht in Little Britain, de surrealistische 'rough guide' van de menselijke fauna in Groot-Brittannië. Bedenkers, scenaristen en acteurs Matt Lucas en David Williams voeren daarbij tientallen bizarre en marginale typetjes ten tonele.

Vanaf donderdag 8 januari kan je kennis maken met Littel Britain USA met enkele vaste personages die de grote sprong naar Amerika wagen. Zo is er Marjorie een tirannieke leading lady van de Fat Fighters die naar de States reist. Daffyd Thomas, 'the only gay in the village' gaat naar een Amerikaanse universiteit, waar hij – surprise - ook niet de enige homo is en zelfs een 'gay society' opricht. Vicky een trashy tienermeisje met gedragsproblemen die naar een opvoedingskamp wordt gestuurd. En Bubbles De Vere een verwende corpulente vrouw van een altijd afwezige zakenman. Sebastian is dan weer een jaloerse assistent van de Britse premier, die het tot eerste minister schopte en verliefd wordt op de Amerikaanse president. En tot slot is er Carol 'Computer says no' Beer een bankbediende die in een Amerikaans hospitaal gaat werken.

Daarnaast zijn er nog een aantal ander typisch Amerikaanse figuren, zoals Mark & Tom, die gym buddies zijn en Oma Mildred die haar kleinzoon te pas en te onpas indiscrete details verteld uit haar verleden. En Ellie-Grace een brutaal meisje dat met haar moeder vulgaire geheimen deelt. Bing Gordyn is dan weer de achtste man op de maan die ontgoocheld is over het gebrek aan respect dat hij krijgt. Phyllis Church is de slaaf van haar huisdier Mr. Doggy die daar lelijk misbruik van maakt. En tot slot is er nog een legerofficier die een erectie krijgt wanneer hij zijn wapencollectie toont aan zijn ondergeschikten.

Alle figuren komen uit het brein van de Britse David Williams en Matt Lucas, die de serie niet alleen bedachten maar zelf ook de meeste rollen voor hun rekening nemen. Little Britain begon ooit als sketchshow op Radio 4 en de televisieversie verscheen eerst op BBC3 maar werd na negatieve reacties verplaatst naar BBC2. De eerste reeks werd in 2004 nipt verslagen door 'The Office' bij de Bafta-awards, maar won wel een rist andere prijzen, waaronder de persprijs van De Gouden Roos, een British Comedy Award en een RTS-award. De tweede reeks won wél twee BAFTA-awards en deed er meteen nog twee Gouden Rozen bij. In totaal won 'Little Britain' liefst 26 tv-prijzen 'Little Britain USA', vanaf donderdag 8 januari om 20.40 uur op Canvas.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 January, 2009 en 2192 keer gelezen.Reageer op dit bericht: