Zangeres Eartha Kitt overleden.Op kerstdag is zangeres en actrice Eartha Kitt op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dit heeft zopas een woordvoerder van haar familie bekend gemaakt. Kitt werd vooral bekend door de hit: 'Where is my man'.

Eartha Mae Kitt was een Amerikaanse actrice en jazz-zangeres die doorbrak in de jaren 50. Ze stond bekend om haar uitgesproken meningen en politiek engagement. In de VS was ze een belangrijk gay-icoon. In 1960 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame en ook ontving ze drie nominaties voor een Tony Award, een nominatie voor een Emy Award en twee nominaties voor een Grammy Award. In totaal schitterde Kitt in ruim dertig films.

Toen ze in 1968 tijdens een bezoek aan het Witte Huis kritiek had op de oorlog in Vietnam, kwam ze op de zwarte lijst van de CIA en de FBI te staan en had ze jaren lang problemen om nog te kunnen werken in haar geboorteland, waardoor ze in die tijd voornamelijk optrad buiten de Verenigde Staten.Bron: nieuws.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 December, 2008 en 1947 keer gelezen.Reageer op dit bericht: