Antwerpen tekent holebi-charter.Op 3 januari zal de stad Antwerpen een charter ondertekenen waarin benadrukt wordt dat er overal in Europa plaats moet zijn voor activiteiten van holebi-organisaties. Het charter on freedom of assembly and expression is een initiatief van de International Lesbian and Gay Association (ILGA). En vestigt de aandacht op de vrijheid van meningsuiting voor homo's, lesbiennes en biseksuelen.

Eerder tekenden steden als Berlijn, Londen en Parijs al het charter. Volgens de ondertekenaars moeten lokale verenigingen van holebi's de kans krijgen om zelf initiatieven te nemen, zonder vooroordelen. Waarmee de steden tevens aanklagen dat er in sommige Europese landen nog steeds beperkingen gelden voor holebi's die zich willen organiseren.

Voor Antwerpen zal het initiatief in het teken staan van het stadsplan diversiteit. Schepen Monica De Coninck (sp.a) zal het evenement officieel bekrachtigen op 3 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Antwerpse Roze Huis.Bron: hetrozehuis.be

Dit bericht is gepost op 22 December, 2008 en 1838 keer gelezen.Reageer op dit bericht: