Toppers kozen zes liedjes voor Eurosongfestival 2009.Toppers René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon trekken volgend jaar voor Nederland naar het Songfestival. Daarbij hebben ze zopas een keuze gemaakt uit zes liedjes die ze zullen presenteren aan het publiek.

De oproep om het winnende lied te schrijven werd massaal gehoor gegeven, ruim 365 liedjes en ruim 200 songteksten kwamen binnen bij de TROS. Na diverse luistersessies hebben de Toppers de inzendingen terug gebracht tot twintig liedjes waarna afgelopen week de zes finale liedjes zijn uitgekozen.

De zes winnende liedjes zijn: 'Our Night' van Rutger Kanis en Robert Dorn, 'No One Loves Me Like You' van Rob le Cardinale, 'Shine' van Bas van den Heuvel en Ger van de Westelaken, 'Angels Of The Light' van Edwin de Groot, Edwin van Hoevelaak en Bruce R.F. Smith, 'Everybody Can Be A Star' van Ferdi Bolland en 'Three Is The Magic Number' van Kees Tel en Christiaan Hulsebos.

De zes liedjes zullen de komende weken door drie productieteams rondom de Toppers worden geproduceerd. Om de gekozen liedjes een eerlijke kans te geven besloot men de promotie ervan tot aan het Songfestival niet toe te staan, op straffe van diskwalificatie.

Op 1 februari zullen de Toppers dan de zes liedjes ten gehore brengen tijdens een spetterend live-programma vanuit Studio 22, waarbij het publiek zal bepalen met welk liedje Gordon, Jeroen van der Boom en René Froger in mei 2009 naar het Eurovisie Songfestival in Moskou zullen gaan.

Oorspronkelijk bestond tot voor kort het Toppers team al jaren uit Gordon, René Froger en Gerard Joling, maar deze laatste stapte recent op en werd vervangen door Jeroen van der Boom.

Eerder kon je bij ons lezen:
Moskou waarschuwt homo's voor Songfestival.
Rene Froger teleurgesteld in Gerard Joling.
Vervanger Gerard Joling 'Toppers' bekend.
Gerard Joling haakt af en Paul de Leeuw wil dat Gordon zwijgt.

Bron: tv.visie.nl

Dit bericht is gepost op 20 December, 2008 en 4064 keer gelezen.Reageer op dit bericht: