Sarah Bettens gaat een boek schrijven.
Samen met Tom Kerstens trekt Sarah Bettens momenteel door de Lage Landen met haar theatershow 'Never say goodbye' waarin ze covers brengt van haar 'all time favorits'. Veto het onafhankelijk studentenweekblad had een gesprek met Bettens over haar idolen, politiek en het boek dat ze volgend jaar gaat schrijven.

Op de vraag welk liedje ze het leukst vindt van de vele covers die ze momenteel brengt antwoordde de zangeres: "Een nummer dat er voor mij echt uitspringt is I can't make you love me van Bonnie Raitt. Dat is zo een van die liedjes die je op om het even welk moment van de dag kan opzetten. Ik ben een grote fan van Raitt."

Over het boek zegt Bettens dat er nog veel over gebrainstormd moet worden over wat ze er juist me wil doen. Het voorlopige idee is dat ze een sabbat jaar inricht en gewoon thuis zijn zal haar uitgangspunt vormen. Wat wel zeker is dat het in dagboekstijl zal zijn waarin de zangeres zal vertellen over haar eigen leven en de dingen die ze meemaakte met K's Choice.

Veto stelde ook de volgende vraag: "Vorige maand werd u op de Lesbiennedag uitgeroepen tot winnaar van de 'Hot pot poll' en ook al voor uw coming-out had u veel lesbische fans. Bent u een voorbeeld?."

Sarah:
"Dat heb ik in ieder geval niet gepland. De lesbische gemeenschap - en ik spreek dan ook uit mijn eigen ervaring - is nog steeds een minderheidsgroep en zoekt mensen die out zijn, succesvol zijn en mainstream geaccepteerd worden. Of je nu 14 of 28 jaar bent, als je met jezelf aan het worstelen bent, kunnen zij een soort inspiratie zijn. Ik heb dat zelf ook als ik Ellen Degeneres aan het werk zie. Zij heeft in de VS een praatprogramma in de namiddag dat elk jaar een Emmy wint. Het idee dat al die conservatieve huisvrouwen daar 's middags naar aan het kijken zijn en dat zij het als open lesbische zo ver heeft geschopt, is een stap in de goede richting. Ik denk dat ik dat voor heel veel mensen ook ben. We weten allemaal dat in de televisie-, radio- en muziekwereld het vol homo's en lesbiennes zit die allemaal nog in de kast zitten. Je zou er echt van opkijken".

Veto: Zouden zij er voor moeten uitkomen?

Sarah:
"Ja, daar is absoluut nood aan, maar iedereen moet zich outen op het moment dat ze daar zelf klaar voor zijn. Ik ben er zelf altijd door geďnspireerd en ik zou iedereen aanporren zich te outen. Vooral in een land als België. Dat er hier nog mensen schrik hebben dat hun carričre voorbij zal zijn, daar kan ik niet bij. Dus langs de ene kant is het een beslissing die je zelf moet maken, maar langs de andere kant denk ik: "If you're not a part of the solution, you're a part of the problem". Als je voor jezelf niet ok bent, hoe kan je dan verwachten dat de wereld mee gaat?."

Het volledige interview lezen? Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Sarah Bettens wint harten van Vlaamse lesbiennes.


Bron: veto.be

Dit bericht is gepost op 18 December, 2008 en 7120 keer gelezen.Reageer op dit bericht: