Moskou waarschuwt homo's voor Songfestival.De volgende editie van het Eurovisiesongfestival gaat door in Moskou. Burgemeester Joeri Loezjkov (foto) waarschuwde inmiddels voor openbare demonstraties van homo's tijdens het liedjesfestival.

"De stad laat geen homo-parades toe. En het vertonen van homoseksualiteit op straten, pleinen, tijdens marsen en demonstraties wordt niet geduld tijdens de feestelijke overdracht van de estafette door de stad Belgrado," zegt Loezjkov. De winnaar van het songfestival 2008 was de Russische Dima Bilan die vermoedelijk homo is, mede daarom is de burgemeester bezorgd.

Ondanks het feit dat homoseksualiteit uit de strafwet werd gehaald in 1993 zijn holebi's in Rusland nog lang niet aanvaard. Loezjkov verbood al meer maals een Gay Pride parade, ook voor dit jaar sprak hij al een verbod uit. Omdat het songfestival sinds mensenheugenis bij sommige homo's erg populair is, en er al ettelijke lesbische en homoseksuele sterren deelnamen aan het liedjesfestival, waarschuwt hij homo's voor hun gedrag.

Eerder kon je bij ons lezen:
Burgemeester van Moskou belooft onverdraagzaamheid tegenover holebiís.
Russische Songfestival winnaar homo! + filmpje.


Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 10 December, 2008 en 1868 keer gelezen.Reageer op dit bericht: