Vlaamse holebi's vragen steun aan Danneels en De Gucht.Holebifedertie persbericht:

Holebifederatie en WJNH vragen steun van Danneels en De Gucht

Naar aanleiding van Human Rights Day spreken de Holebifederatie en Wel Jong Niet Hetero (WJNH) hun verontwaardiging uit over de houding van het Vaticaan. De Heilige Stoel verzet zich tegen een voorstel van de Europese Unie om de strafbaarstelling van homoseksualiteit wereldwijd af te schaffen.

De permanente waarnemer van het Vaticaan bij de VN kondigde aan dat hij zich zal verzetten tegen de motie die door EU-voorzitter Frankrijk is ingediend namens de 27 de Europese lidstaten. Deze motie vraagt de regeringen van de hele wereld homoseksualiteit niet langer als misdaad te beschouwen. Het voorstel komt ter sprake tijdens de komende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De tekst komt niet te vroeg. Yvan Brys van de Holebifederatie: "Homoseksuele handelingen worden nog in 76 landen en 6 deelstaten bestraft met opsluiting in de gevangenis en in 7 landen met de doodsstraf. De houding van het Vaticaan is onbegrijpelijk. Temeer omdat Het vaticaan zich wel uitspreekt tegen wat ze 'onrechtvaardige discriminatie van homoseksuelen' noemt. Elke discriminatie van holebi's is onrechtvaardig. In plaats op te komen voor de slachtoffers - zoals Jezus Christus zou doen - denkt ze haar handen in onschuld te kunnen wassen".

De Holebifederatie dringt er op aan dat Kardinaal Danneels een teken zou geven. Yvan Brys: "Vooral omdat het Vaticaan ijvert voor de afschaffing van de doodstraf. In een aantal landen, waaronder Afghanistan, Iran, Saudi-ArabiŽ, Sudan en Jemen wordt deze nog regelmatig toegepast tegen homoseksuelen. Staat Kardinaal Danneels hier achter? Steunt hij stilzwijgend het executeren van mensen omdat ze beschuldigd worden van homoseksuele contacten? De Europese motie gaat wel degelijk over de doodstraf en de strafbaarstelling in het algemeen en niet - zoals het Vaticaan suggereert - over ouderschaps- of partnerschapsrechten".

De Holebifederatie vraagt Karel De Gucht om het voortouw te nemen in de verdediging van de resolutie. Yvan Brys: "BelgiŽ is een van de weinige landen waar de wettelijke rechten voor holebi's verworven zijn. Ons land is dus zeer goed geplaatst om een voortrekkersrol te spelen".

Wel Jong Niet Hetero, de holebi-jongerenkoepel van Vlaanderen en Brussel steunt de actie volledig. Woordvoerster Barbara Van Speybroeck: "WJNH wil de Kerk op haar verantwoordelijkheid wijzen. Als zij vrede en naastenliefde predikt moet ze dat vooral waarmaken. Door zich te kanten tegen deze motie promoot de Kerk intolerantie tegenover holebi's en holebi-jongeren. We mogen vooral niet vergeten hoe pijnlijk dat is voor holebi's die zelf gelovig zijn".

Eerder kon je bij ons lezen:
Protest tegen standpunten Paus over homoseksualiteit.
Holebi organisatie en EU veroordeelt Vaticaan en homofobisch idee.
Vaticaan tegen plan afschaffing strafbaarheid homoseksualiteit Wereldwijd.
Frans initiatief wil homoseksualiteit wereldwijd uit strafrecht.


Bron: Email aan holebi.info van holebifederatie.be

Dit bericht is gepost op 09 December, 2008 en 1949 keer gelezen.Reageer op dit bericht: