Stijging hiv-besmettingen vooral bij hetero's in 2007Op 1 december is het Wereld Aids Dag, daarom wordt er momenteel regelmatig stilgestaan bij de ziekte die nog steeds niet te genezen is en jaarlijks nog vele dodelijke slachtoffers eist.

Meer dan 25 jaar na de uitbraak van Aids blijven seropositieven en aids-patiŽnten het moeilijk hebben in het dagelijkse leven, ze hebben veel te maken met discriminatie omtrent hun ziekte. Het aantal besmette personen mag dan wel gestabiliseerd zijn in ons landje, toch zijn de aantallen volgens Thierry Martin van het Platform aidspreventie onaanvaardbaar en is daarom Wereld Aids Dag nog steeds nodig.

BelgiŽ telde eind 2007 ruim 21.134 mensen die drager zijn van het hiv-virus en 3777 mensen die ook effectief aids hebben. Vorig jaar kwamen er 1051 hiv dragers bij. De meeste overdrachten gebeurden in 2007 bij heteroseksuele contacten (54 procent). Er is jammer genoeg wel opnieuw een lichte stijging van besmettingen bij homo en biseksuele mannen, anderen spreken van een stabilisatie.

Daarnaast blijkt dat het aantal SOA's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) zijn gestegen. Dit zou er op wijzen dat er nog steeds heel wat mensen zijn die onbeschermde seksuele contacten hebben. De campagne die gekoppeld is aan Wereld Aids Dag staat dit jaar, net als vorig jaar, opnieuw in het teken van de strijd tegen discriminatie van aids-patiŽnten.

Wereldwijd zijn er 33 miljoen mensen drager van het hiv-virus, waarvan twee miljoen kinderen. Dagelijks komen er 7500 infecties per dag bij, vooral in Afrika. Er zijn nog een aantal landen die met een stijging te maken hebben, zoals China, IndonesiŽ, Kenia, Vietnam en OekraÔne.

Forum - Seks & Veilig Vrijen: Klik hier
Site van Sensoa: Klik hier
Info over Soa's: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Nieuwe hiv-besmettingen bij homo's in BelgiŽ stabiliseert.
Vlaamse holebi's en Hiv - Take Care Week (tot 1.12).
Amerikaanse McDonaldís gedagvaard door ontslagen homo die HIV positief is.
Homofobie in Afrika zorgt voor HIV verspreiding.Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 27 November, 2008 en 3536 keer gelezen.Reageer op dit bericht: